- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Forbes: Η περιουσία του Μπάφετ ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια
Μόλις πέντε επιχειρηματίες έχουν μεγαλύτερη περιουσία
Η περιουσία του Ουόρεν Μπάφετ ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Forbes.
Τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ξεπέρασε η περιουσία του Ουόρεν Μπάφετ, CEO της Berkshire Hathaway, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Forbes.
Συγκεκριμένα, χθες, Τετάρτη η τιμή της μετοχής της εταιρείας του, της Berkshire Hathaway, κατέρριψε ρεκόρ, με αποτέλεσμα η περιουσία του να φθάσει τα 100,3 δισεκ. δολάρια. Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνά αυτό το όριο.
Ο Ουόρεν Μπάφετ, 90 ετών, με προσωνύμιο «Oracle of Omaha» («Ο μάντης της Όμαχα»), είναι από τους πιο επιτυχημένους Aμερικανούς επιχειρηματίες και χαίρει σεβασμού, αλλά η περιουσία του δεν είχε φθάσει ποτέ σε αυτό το ύψος, καθώς τα τελευταία χρόνια οι επενδυτές μοιάζουν να προτιμούν τις τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας.
Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο όμιλος Berkshire Hathaway ελέγχει πάνω από 60 εταιρείες, ανάμεσά τους την ασφαλιστική Geico και την κατασκευάστρια μπαταριών Duracell.
Ο κ. Μπάφετ κάνει γενναιόδωρες δωρεές: μέχρι τώρα, έχει δωρίσει πάνω από 41 δισεκ. δολάρια, κυρίως στο Ίδρυμα (που ίδρυσαν οι Μπιλ και Μελίντα) Γκέιτς και σε οργανώσεις που βοηθούν παιδιά, πάντα σύμφωνα με το Forbes.
Το 2010, ο ίδιος και ο Μπιλ Γκέιτς είχαν ανακοινώσει την πρωτοβουλία «Giving Pledge», προτρέποντας τους δισεκατομμυριούχους να διαθέτουν τον μισό πλούτο τους σε φιλανθρωπίες.
Με βάση την κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του Forbes σε πραγματικό χρόνο, μόλις πέντε επιχειρηματίες έχουν μεγαλύτερη περιουσία: ο ιδρυτής του ψηφιακού πολυκαταστήματος Amazon, ο Τζεφ Μπέζος (179,6 δισεκ.), ο επικεφαλής της Tesla, ο Ίλον Μασκ (165,1 δισεκ.), ο ηγέτης του ομίλου LVMH, ο Μπερνάρ Αρνό (158,5 δισεκ.) και ο συνιδρυτής της Microsoft, ο Μπιλ Γκέιτς (125,6 δισεκ. δολάρια).
Ο ιδρυτής του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, βρίσκεται στην 6η θέση, με περιουσία που υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 96,7 δισεκ. δολάρια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.