- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κομισιόν: Σημαντικά περισσότερα εμβόλια στην ΕΕ από τον Απρίλιο
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχεται ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της Ευρώπης
Kατά το β' τρίμηνο του έτους αναμένει την παράδοση περίπου 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κάθε μήνα στην ΕΕ, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν
Σημαντικά περισσότερες παραδόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού και επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμών αναμένεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο, δηλώνει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Σε συνέντευξή της στις Stuttgarter Zeitung και Stuttgarter Nachrichten, η κυρία φον ντερ Λάιεν επισημαίνει ότι κατά το β' τρίμηνο του έτους αναμένει την παράδοση περίπου 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού κάθε μήνα, «σύμφωνα με τα σχέδια των παρασκευαστών», αλλά και επειδή «επιπλέον εμβόλια βρίσκονται λίγο πριν από την αδειοδότηση». Αυτό, εξηγεί, θα έχει ως αποτέλεσμα τεράστια αύξηση της ποσότητας των εμβολίων που έχουν ήδη διατεθεί. Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής, τον Ιανουάριο παραδόθηκαν περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις και τον Φεβρουάριο 30 εκατομμύρια, ενώ για τον Μάρτιο αναμένονται συνολικά 50 εκατομμύρια.
Στην ίδια συνέντευξη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχεται ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της Ευρώπης, τονίζει ωστόσο ότι ήταν σωστή η επιλογή των Ευρωπαίων να παραγγείλουν τα εμβόλια από κοινού.
Την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, μιλώντας στο ZDF, δήλωσε ότι από το τέλος Μαρτίου και κατά τους επόμενους τρεις μήνες στην Γερμανία θα μπορούν να γίνονται έως και 10 εκατομμύρια εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού την εβδομάδα.
Κομισιόν: Πόσοι Ευρωπαίοι θα έχουν εμβολιαστεί τέλος καλοκαιριού
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πρόσφατα, ωστόσο, «αισιόδοξη» για την εξέλιξη της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη.
«Είμαι αισιόδοξη» σε σχέση με τον στόχο του εμβολιασμού του 70% των Ευρωπαίων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Augsburger Allgemeine.
Και πρόσθεσε: «Αλλά δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τον απολογισμό παρά στο τέλος του καλοκαιριού. Δεν πρόκειται για σπριντ, αλλά για μαραθώνιο».
Μετά την ένταση των τελευταίων εβδομάδων για τις παραδόσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες, και κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με το εμβόλιο της AstraZeneca, η πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε κατευναστική, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Οι κατασκευαστές εμβολίων είναι εταίροι μας στην πανδημία αυτή. Και αυτοί επίσης αντιμετωπίζουν ασύγκριτα προβλήματα, αντιμετωπίζουμε συνέχεια νέα ζητήματα που συνήθως καταφέρνουμε να επιλύσουμε φιλικά» είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.