- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δικαστήριο στην Αυστρία καταδίκασε σε ισόβια μια 31χρονη γυναίκα που σκότωσε δια πνιγμού τα τρία μικρά παιδιά της
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε, από αυστριακό δικαστήριο, μια 31χρονη γυναίκα που έπνιξε τα τρία μικρά παιδιά της, τον περασμένο Οκτώβριο και στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της.
Η κατηγορούμενη ομολόγησε το έγκλημα λέγοντας ότι «ήθελε να πάει στους ουρανούς» μαζί με τα δύο κορίτσια της -ηλικίας 9 και 3 ετών- και τον γιο της, μόλις 8 μηνών. Η συνήγορός της είπε ότι θα εφεσιβάλει την πρωτόδικη απόφαση, ενώ θα ζητήσει και την ακύρωση της ετυμηγορίας. Υποστηρίζει ότι η 31χρονη, η οποία έχει γεννηθεί στο Νεπάλ, πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα και δεν ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της.
Στις 17 Οκτωβρίου 2020 η γυναίκα έπνιξε τα παιδιά της με ένα μαξιλάρι, ενώ κοιμούνταν. Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι η μεγαλύτερη από τις κόρες της αντιστάθηκε.
Αφού πέθαναν τα παιδιά, η μητέρα τους προσπάθησε να κόψει τις φλέβες της και ήπιε παρασιτοκτόνο, όμως τα ξημερώματα της επομένης κάλεσε μόνη της την αστυηνομία. Κατά την ανάκρισή της εξήγησε ότι δεν ήταν ευτυχισμένη από τη ζωή της και «ήθελε να πάρει μαζί της τα παιδιά στον θάνατο».
Η γυναίκα είχε φτάσει στην Αυστρία το 2010, έχοντας φοιτητική βίζα, όμως στην πραγματικότητα πήγε στη χώρα για να παντρευτεί τον άνδρα που είχε επιλέξει η οικογένειά της. Ο σύζυγος, 13 χρόνια μεγαλύτερός της, θεωρήθηκε «καλή επιλογή» επειδή είχε καταφέρει να πάει στην Ευρώπη, μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο APA, επικαλούμενο τον εισαγγελέα.
Το σχέδιό της, να συνεχίσει ανώτατες σπουδές στη Βιέννη, δεν καρποφόρησε. Η γυναίκα είχε σπουδάσει μαθηματικά, φυσική και χημεία στο πανεπιστήμιο της Κατμαντού.
Έπειτα από έναν καυγά, στις 30 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία απομάκρυνε τον σύζυγο από το σπίτι και σε βάρος του εκδόθηκαν περιοριστικά μέτρα διάρκειας 14 ημερών.
Από την ψυχιατρική εξέταση εξήχθη το συμπέρασμα ότι η γυναίκα ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της, παρά τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε, εκτός από την καταδίκη της, να εκτίσει την ποινή της σε σωφρονιστικό ίδρυμα για κρατούμενους με ψυχιατρικά προβλήματα και το δικαστήριο συγκατατέθηκε σε αυτήν την πρόταση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.