- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δικαστήριο στην Αυστρία καταδίκασε σε ισόβια μια 31χρονη γυναίκα που σκότωσε δια πνιγμού τα τρία μικρά παιδιά της
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε, από αυστριακό δικαστήριο, μια 31χρονη γυναίκα που έπνιξε τα τρία μικρά παιδιά της, τον περασμένο Οκτώβριο και στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της.
Η κατηγορούμενη ομολόγησε το έγκλημα λέγοντας ότι «ήθελε να πάει στους ουρανούς» μαζί με τα δύο κορίτσια της -ηλικίας 9 και 3 ετών- και τον γιο της, μόλις 8 μηνών. Η συνήγορός της είπε ότι θα εφεσιβάλει την πρωτόδικη απόφαση, ενώ θα ζητήσει και την ακύρωση της ετυμηγορίας. Υποστηρίζει ότι η 31χρονη, η οποία έχει γεννηθεί στο Νεπάλ, πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα και δεν ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της.
Στις 17 Οκτωβρίου 2020 η γυναίκα έπνιξε τα παιδιά της με ένα μαξιλάρι, ενώ κοιμούνταν. Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι η μεγαλύτερη από τις κόρες της αντιστάθηκε.
Αφού πέθαναν τα παιδιά, η μητέρα τους προσπάθησε να κόψει τις φλέβες της και ήπιε παρασιτοκτόνο, όμως τα ξημερώματα της επομένης κάλεσε μόνη της την αστυηνομία. Κατά την ανάκρισή της εξήγησε ότι δεν ήταν ευτυχισμένη από τη ζωή της και «ήθελε να πάρει μαζί της τα παιδιά στον θάνατο».
Η γυναίκα είχε φτάσει στην Αυστρία το 2010, έχοντας φοιτητική βίζα, όμως στην πραγματικότητα πήγε στη χώρα για να παντρευτεί τον άνδρα που είχε επιλέξει η οικογένειά της. Ο σύζυγος, 13 χρόνια μεγαλύτερός της, θεωρήθηκε «καλή επιλογή» επειδή είχε καταφέρει να πάει στην Ευρώπη, μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο APA, επικαλούμενο τον εισαγγελέα.
Το σχέδιό της, να συνεχίσει ανώτατες σπουδές στη Βιέννη, δεν καρποφόρησε. Η γυναίκα είχε σπουδάσει μαθηματικά, φυσική και χημεία στο πανεπιστήμιο της Κατμαντού.
Έπειτα από έναν καυγά, στις 30 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία απομάκρυνε τον σύζυγο από το σπίτι και σε βάρος του εκδόθηκαν περιοριστικά μέτρα διάρκειας 14 ημερών.
Από την ψυχιατρική εξέταση εξήχθη το συμπέρασμα ότι η γυναίκα ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της, παρά τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε, εκτός από την καταδίκη της, να εκτίσει την ποινή της σε σωφρονιστικό ίδρυμα για κρατούμενους με ψυχιατρικά προβλήματα και το δικαστήριο συγκατατέθηκε σε αυτήν την πρόταση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.