- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αρμενία: Συνομιλίες Πούτιν- Πασινιάν
Έκκλησή προς όλες τις πλευρές για αυτοσυγκράτηση από τον Ρώσο πρόεδρο
Συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αρμένιου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν για την πολιτική κρίση στην Αρμενία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς, κάλεσε όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Αρμενία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Συζητήθηκε η κατάσταση στην Αρμενία. Ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της τάξεως και της ηρεμίας στην Αρμενία, της διευθέτησης της κατάστασης στα πλαίσια του νόμου», δήλωσε ο Πεσκόφ και προσέθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «κάλεσε όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση».
Στην Αρμενία σήμερα άρχισαν μαζικές κινητοποιήσεις των αντιπάλων και υποστηρικτών του Πασινιάν, αφότου η στρατιωτική ηγεσία της χώρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του την παραίτηση τους. Το αίτημα της στρατιωτικής ηγεσίας είχαν υπογράψει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Ονίκ Γκασπαριάν, οι αναπληρωτές του, οι επικεφαλής των διοικήσεων και σωμάτων. Ο Πασινιάν αξιολόγησε το αίτημα τους ως απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος και ανακοίνωσε την αποπομπή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου.
Ο Πασινιάν, εν συνεχεία απηύθυνε έκκληση στους οπαδούς της αντιπολίτευσης να σταματήσουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, προσκαλώντας τους σε διάλογο για να συζητήσουν την πολιτική κατάσταση.
Ο Πρόεδρος της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν, ο οποίος σύμφωνα με το σύνταγμα, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού διορίζει και παύει των καθηκόντων του τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, μέχρι στιγμής δεν έχει υπογράψει τα σχετικά έγγραφα για την αποπομπή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS μεταδίδει από το Γερεβάν ότι εκατοντάδες οπαδοί του αντιπολιτευόμενου «Κινήματος για την σωτηρία της χώρας», συνεχίζουν τον αποκλεισμό της λεωφόρου Μπαγκραμιάν έξω από το κοινοβούλιο ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πανισιάν, όπου παρά το τσουχτερό κρύο τραγουδούν πατριωτικά τραγούδια και φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι περισσότεροι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις
Η κίνηση προκάλεσε σχόλια
Iσραηλινοί αξιωματούχοι εκφράζουν ήδη έντονη δυσαρέσκεια
«Σώσαμε το Ισραήλ από εξόντωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας
Στο επίκεντρο και ο πόλεμος στην Ουκρανία
Παράθυρο ευκαιρίας για διπλωματία σχετικά με την Ουκρανία διακρίνει ο Γερμανός καγκελάριος
Παράλληλα, επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 64.000 ευρώ
Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στήριξη σε Ουκρανία και Μολδαβία
Η ρύθμιση αφορά τόσο νέες αιτήσεις όσο και άδειες παραμονής
Αναμένεται άμεση αύξηση της ναυτιλιακής κίνησης στο Στενό του Ορμούζ
Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat προκαλούν έντονη ανησυχία για το μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας
H κόρη και γιατρός Σόνια Μπέινς έχει συνεργαστεί με την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Για συνεργασία με την ICE κατηγορείται ο τεχνολογικός γίγαντας
Οι απαγωγές στο Αφγανιστάν είναι καθημερινότητα και η Σαμπνάμ Νασίμι γράφει γι' αυτό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες
Η απόφαση οδήγησε στη σύλληψη περισσότερων από 3.000 υποστηρικτών της
Οι διαμαρτυρίες δεν επικεντρώνονται στο περιεχόμενο των γυρισμάτων
Tο συμβάν σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 κοντά στα βουνά Σαϊέν
Πινγκ-πονγκ ευθυνών για την επίθεση στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Ξεκαθάρισε ότι δεν επιδιώκει την αποχώρηση της χώρας από την Ένωση
Το κόστος της υπολογίζεται σήμερα σε περίπου 13,5 δισ. ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.