- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι πόλεις με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα στον πλανήτη, οι πιο επικίνδυνες τρεις πόλεις στο Μεξικό και σε Βενεζουέλα, Βραζιλία, ΗΠΑ.
Η Murder Capital του κόσμου αναδεικνύεται η μεξικανική πόλη Τιχουάνα στα σύνορα με την Καλιφόρνια. Με πληθυσμό 1.750.000 κατοίκους η Τιχουάνα έρχεται πρώτη σε φόνους ετησίως: πάνω από 2.500, με αρκετή διαφορά από τη δεύτερη επικίνδυνη πόλη, την επίσης μεξικανική Χουαρέζ, που επίσης βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή με τις ΗΠΑ. Στην έκτη θέση έρχεται το Καράκας και ακολουθούν το άκρως τουριστικό Ακαπούλκο, το Κέιπ Τάουν, το Σαιντ Λούις και η Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, το Κίνγκστον της Τζαμάικα και το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.
Οι περισσότερες επικίνδυνες πόλεις βρίσκονται στο Μεξικό, στη Βραζιλία ―με πιο επικίνδυνη τη Βιτόρια ντε Κονκουίστα με μόλις 340.000 κατοίκους― στη Βενεζουέλα, στη Νότιο Αφρική, στις ΗΠΑ, στην Κολομβία, στο Σαλβαδόρ και στην Ονδούρα. Το ενδιαφέρον της έρευνας του United Nations Office on Drugs and Crime είναι ότι σε μερικές χώρες η εγκληματικότητα διασπείρεται με τέτοιο τρόπο σε ολόκληρη την επικράτεια ώστε οι επικίνδυνες πόλεις τους δεν περιλαμβάνονται στη λίστα: για παράδειγμα, σε επίπεδο επικράτειας, η χώρα με τους περισσότερους βίαιους θανάτους είναι η Αίγυπτος με δεύτερη τις Μαλδίβες ―ένα τόσο δα νησιωτικό κρατίδιο φτιαγμένο από ατόλες. Ακολουθεί η Συρία, το μικρό αφρικανικό κράτος Σάο Τομέ και Πρίνσιπε (στον κόλπο της Γουινέας), το Αζερμπαϊτζάν, η Ιορδανία και η Αρμενία. Σε επίπεδο ηπείρων, η πιο επικίνδυνη είναι η Αμερική με δεύτερη την Αφρική.
Τα δεδομένα για τα ποσοστά των αυτοκτονιών είναι σχεδόν αντίστροφα: η Ευρώπη έχει τα υψηλότερα ποσοστά και η νοτιοανατολική Ευρώπη τα χαμηλότερα. Σε επίπεδο πόλεων, πρώτη στις αυτοκτονίες έρχεται η Μόσχα, ακολουθεί το Βίλνιους της Λιθουανίας, η Σεούλ και το Κίεβο.
Άλλες εκτιμήσεις της Statista φέρνουν στη θέση της παγκόσμιας Murder City το Λος Κάμπος του Μεξικού, στο ακρωτήριο της Κάτω Καλιφόρνιας, και στη λίστα των επικίνδυνων πόλεων του κόσμου περιλαμβάνουν μόνο λατινοαμερικανικές πόλεις, με εξαίρεση το Κέιπ Τάουν. Το Κέιπ Τάουν δεν λείπει από καμιά λίστα επικίνδυνων πόλεων.
Η βρετανική εφημερίδα Express δημοσίευσε επίσης τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για το 2021: το πιο επικίνδυνο παραμένει το Σαιντ Λούις του Μιζούρι με δεύτερο το Νουέβο Λαρέντο (μια ακόμα συνοριακή πόλη του Μεξικού) και στη συνέχεια το Μπέρμινχαμ της Αλαμπάμα (γνωστό ως «Πόλη των δέντρων») και το Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής. Το Express ανακηρύσσει παγκόσμια Murder Capital τη δεύτερη σε πληθυσμό χώρα της Ονδούρας, το Σαν Πέντρο Σούλα, όχι πολύ μακριά από τα σύνορα με τη Γουατεμάλα.
Πόλεις-τέρατα όπως το Λάγκος της Νιγηρίας (πληθυσμός 7,5 εκ.) ή η Ντάκα του Μπαγκλαντές (12 εκ.) δεν παρουσιάζουν αξιόπιστα στοιχεία, πράγμα που συμβαίνει και για άλλες χαώδεις μεγαλουπόλεις της Αφρικής και της Ασίας όπου η πολεμική δραστηριότητα συγχέεται με τις ανθρωποκτονίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.