- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γερμανία: Το 84% του πληθυσμού προτιμά το εμβόλιο της Pfizer
Πρόθυμο να εμβολιαστεί μόλις το 74% του πληθυσμού
Το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer προτιμά το 84% των Γερμανών. Έτοιμο να εμβολιαστεί το 74% του πληθυσμού σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Νέα δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, το πόρισμα της οποίας έδειξε πως η πλειοψηφία των Γερμανών δείχνει προτίμηση στο εμβόλιο των BioNTech/Pfizer. Επιπλέον, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα αποφάσιζε να εμβολιαστεί μόνο εφόσον θα μπορούσε να επιλέξει το εμβόλιο.
Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 84% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε να εμβολιαστεί με το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer, ενώ το 5% θα επέλεγε αυτό της Moderna και το 3% το εμβόλιο της AstraZeneca. Σε ερώτηση εάν θα ακύρωναν το ραντεβού τους για εμβολιασμό σε περίπτωση που το εμβόλιο της προτίμησής τους δεν ήταν διαθέσιμο, οι Γερμανοί απαντούν «ναι, σε κάθε περίπτωση» ή «μάλλον ναι» σε ποσοστό 41%. Στην ερώτηση πάντως σχετικά με το εάν προτίθενται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, οι ερωτηθέντες απαντούν καταφατικά σε ποσοστό 74%, ενώ αρνητικό εμφανίζεται το 20%.
Σε άλλη δημοσκόπηση, του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, το 27% των Γερμανών δηλώνει ότι για την άνοιξη και το καλοκαίρι σχεδιάζει διακοπές στο εσωτερικό, το 15% ότι, ανεξαρτήτως εξέλιξης της πανδημίας, σκοπεύει να κάνει διακοπές στο εξωτερικό, ενώ ένα ποσοστό επίσης 15% δηλώνει ότι πρόκειται να κάνει διακοπές και εντός και εκτός Γερμανίας. Αντίθετα να μην ταξιδέψει καθόλου φέτος έχει αποφασίσει το 39%, ενώ από εκείνους οι οποίοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας, το 25% έχει προχωρήσει ήδη σε κρατήσεις ή θέλει να το κάνει σύντομα και από όσους θα ταξιδέψουν εκτός Γερμανίας, κρατήσεις έχει κάνει ήδη ή δηλώνει πως πρόκειται να κάνει σύντομα το 34%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.