- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγάλη Βρετανία: Το Πεκίνο απαγόρευσε στο BBC World να εκπέμπει πρόγραμμα στην Κίνα.
Η ρυθμιστική αρχή των ραδιοτηλεοπτικών μέσων της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα, 11 Φεβρουαρίου, ότι απαγόρευσε τη μετάδοση του BBC World News, μια απόφαση που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Λονδίνου. Στην ανακοίνωσή της η Εθνική Διεύθυνση Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Κίνας εκτιμά ότι το βρετανικό δίκτυο παραβίασε την αρχή με βάση την οποία «οι πληροφορίες θα πρέπει να είναι αληθείς και ακριβείς» και «να μην ζημιώνουν τα εθνικά συμφέροντα της Κίνας».
Για τον λόγο αυτό, δεν επιτρέπει πλέον στο BBC να συνεχίσει να εκπέμπει στη χώρα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μία εβδομάδα αφότου η αντίστοιχη βρετανική ρυθμιστική αρχή ανακάλεσε την άδεια μετάδοσης της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης.
Το BBC δεν πληροί επομένως τις προϋποθέσεις για τα ξένα κανάλια που εκπέμπουν στην Κίνα και η αίτησή του να συνεχίσει να μεταδίδει πρόγραμμα για άλλον έναν χρόνο δεν θα γίνει δεκτή, πρόσθεσε η Εθνική Διεύθυνση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντόμινικ Ράαμπ, αντέδρασε έντονα, γράφοντας στο Twitter ότι πρόκειται για μια «απαράδεκτη απόφαση» που περιστέλλει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. «Η Κίνα επιβάλλει κάποιους από τους σκληρότερους περιορισμούς στις ελευθερίες των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου και αυτό το τελευταίο βήμα θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα να βλάψει τη φήμη της στα μάτια του κόσμου», πρόσθεσε.
Μια εκπρόσωπος του BBC ανέφερε ότι το βρετανικό δίκτυο είναι «απογοητευμένο» με την εξέλιξη αυτή. «Το BBC είναι το πιο έγκυρο διεθνές ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στον κόσμο και μεταδίδει ρεπορτάζ απ’ όλον τον κόσμο έντιμα, αμερόληπτα και χωρίς φόβο ή μεροληψία», τόνισε.
Στις 4 Φεβρουαρίου η βρετανική ρυθμιστική αρχή Ofcom ανακάλεσε την άδεια του κρατικού κινεζικού δικτύου China Global Television Network στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού διαπίστωσε, μετά από έρευνα, ότι την άδεια αυτή την κατείχε παρανόμως η εταιρεία Star China Media Ltd.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.