- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραήλ - Κορωνοϊός: 1.536 νεκροί σε 1 μήνα - Πόσοι έκαναν εμβόλιο
Οι νέες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου
Το 97% των πολιτών που πέθαναν από κορωνοϊό στο Ισραήλ τον τελευταίο μήνα δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Τον τελευταίο μήνα στο Ισραήλ πέθαναν 1.536 άνθρωποι από κορωνοϊό, εκ των οποίων το 97% δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19.
Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Σημειώνεται ότι ο Νετανιάχου ανακοίνωσε πως το Ισραήλ παρασκευάζει φάρμακο κατά του κορωνοϊού, με την Ελλάδα να συμμετέχει στις κλινικές δοκιμές. Παρά το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στη χώρα, παραμένει ο προβληματισμός για την -όχι και τόσο μεγάλη- προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα.
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, το 38% του πληθυσμού (9 εκατομμύρια κάτοικοι) έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση. Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει θέσει ως στόχο να φθάσει στο 50% την εμβολιαστική κάλυψη πληθυσμού, έτσι ώστε τον ερχόμενο μήνα να ξεκινήσει η επανεκκίνηση της οικονομίας. Ωστόσο, ο καθημερινός ρυθμός των εμβολιασμών μειώνεται, καθώς δεν εμφανίζονται πολίτες για να εμβολιαστούν παρόλο που υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια.
«Βρισκόμαστε σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης» προειδοποίησε ο Νετανιάχου, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Και πρόσθεσε: «Θέλω να σας γνωστοποιήσω ένα δυσάρεστο γεγονός: Τον περασμένο μήνα -τις τελευταίες 30 ημέρες- 1.536 άνθρωποι πέθαναν (από Covid-19) στο κράτος του Ισραήλ. Περισσότεροι από 97% από αυτούς δεν είχαν εμβολιαστεί. Λιγότεροι από 3% είχαν εμβολιαστεί (με το εμβόλιο της Pfizer)».
Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στο Ισραήλ ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου 2020 και επικεντρώθηκε στα άτομα ηλικία 60 ετών και άνω, καθώς και στις ομάδες υψηλού κινδύνου (υποκείμενα νοσήματα).
Εμβολιασμός για κορωνοϊό στο Ισραήλ - Τα «fake news» για ενδεχόμενες παρενέργειες και η χαμηλή προσέλευση πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα
Στη συνέχεια οι αρχές στο Ισραήλ κατέβασαν την ηλικία εμβολιασμού στα 16 έτη. Ωστόσο, οι πιο νέοι πολίτες προσέρχονται όλο και λιγότερο στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς ακόμα και αν κολλήσουν τον ιό, είτε είναι ασυμπτωματικοί ή σπάνια εμφανίζουν επικίνδυνες επιπλοκές της Covid-19.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η χαμηλή προσέλευση ενδεχομένως να συνδέεται και με τις φήμες για ενδεχόμενες μακροπρόθεσμες παρενέργειες από τα εμβόλια.
Ο Νετανιάχου απέρριψε τις επιφυλάξεις αυτές για τα εμβόλια, κάνοντας λόγο για «fake news», ξεκαθαρίζοντας: «Είμαστε ένα έθνος εμβολιασμού. Έχουμε εμβόλια για κάθε πολίτη, για όλους ... Αν πάτε να εμβολιαστείτε, σώζετε τη ζωή σας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.