Κοσμος

Βρετανία: 19χρονος μετά από κώμα δεν ξέρει για την πανδημία

Η οικογένεια του δεν μπόρεσε να βρεθεί όλες τις στιγμές κοντά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ - κορωνοϊός (φωτογραφία αρχείου)
ΜΕΘ - κορωνοϊός (φωτογραφία αρχείου) © EPA / ETIENNE LAURENT

Βρετανία: 19χρονος έμεινε σε σώμα σχεδόν ένα χρόνο και δεν γνωρίζει για τις διαστάσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο 19χρονος Τζόζεφ Φλάβιλ άρχισε να συνέρχεται σταδιακά από το κώμα, σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημα που είχε τον περασμένο Μάρτιο, λίγες ημέρες πριν την επιβολή του πρώτου εθνικού lockdown στη Βρετανία.

Ο νεαρός δεν γνωρίζει για τις διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία του κορωνοϊού, αν και ο ίδιος μολύνθηκε δύο φορές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Τζόζεφ Φλάβιλ υπέστη εγκεφαλική κάκωση όταν παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο στην πόλη Μπάρτον-ον-Τρεντ της κεντρικής Αγγλίας, την 1η Μαρτίου του 2020. Η οικογένειά του δεν μπορούσε να είναι κοντά του και να του κρατά το χέρι εξαιτίας των περιορισμών λόγω κορωνοϊού και κυρίως προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του με τηλεδιάσκεψη.

«Πρόσφατα ο Τζόζεφ άρχισε να δείχνει μικρά σημάδια βελτίωσης, για το οποίο είμαστε ενθουσιασμένοι...ξέρουμε τώρα ότι μπορεί να μας ακούσει, ανταποκρίνεται σε μικρές εντολές», είπε στο Ρόιτερς η θεία του, Σάλι Φλάβιλ και προσέθεσε: «Οταν του λέμε “Τζόζεφ, δεν μπορούμε να είμαστε μαζί σου, αλλά είσαι ασφαλής, αυτό δεν θα είναι για πάντα”, καταλαβαίνει, σε ακούει, απλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει".

Από την ημέρα του ατυχήματος του 19χρονου, η Βρετανία έχει καταγράψει σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού, περιλαμβανομένων περισσότερων από 110.000 θανάτων, και η πανδημία έχει ανατρέψει τη ζωή της παγκόσμιας κοινότητας κλείνοντας σχολεία, πανεπιστήμια, καταστήματα και πολλούς άλλους χώρους. «Δεν ξέρω πώς ο Τζόζεφ θα καταλάβει ποτέ τις ιστορίες αυτού το lockdown», λέει η θεία του εξηγώντας ότι ακόμη είναι πολύ άρρωστος και έχει μπροστά του έναν «τεράστιο, τεράστιο δρόμο» για κάποιου είδους κανονική ζωή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ