Κοσμος

Ουγγαρία: Πότε γίνονται οι πρώτοι εμβολιασμοί με κινεζικό εμβόλιο

Η Βουδαπέστη έχει υπογράψει συμφωνία για την προμήθεια του Sinopharm και του ρωσικού Sputnik-V

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό με το εμβόλιο Sinopharm
Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό με το εμβόλιο Sinopharm © EPA

Μέσα στον Φεβρουάριο οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Ουγγαρία με το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm κατά της Covid-19.

Η Ουγγαρία προβλέπει να ξεκινήσει να χορηγεί στους κατοίκους της τις πρώτες δόσεις από το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm, εντός του Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021.

Τον Ιανουάριο, η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπέγραψε συμφωνία για να πάρει το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm (5 εκατομμύρια δόσεις) και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V (2 εκατομμύρια δόσεις).

Η κινεζική παράδοση «είναι αρκετή για 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο Γκεργκέλι Γκούλιας, ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, σε δημοσιογράφους, στη Βουδαπέστη.

«Επαρκεί για 250.000 ανθρώπους τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, κατόπιν για τους υπόλοιπους μετά τον Απρίλιο» συμπλήρωσε.

Ο Βίκτορ Όρμπαν έχει προηγουμένως δηλώσεις ότι θα επέλεγε για τον ίδιο το κινεζικό εμβόλιο και είπε σήμερα αυτό «βρίσκεται καθ’ οδόν». Ωστόσο, συμπλήρωσε πως επιπλέον τεστ πρέπει να γίνουν από τις ουγγρικές αρχές.

Το πρώτο φορτίο ρωσικών εμβολίων ενδέχεται να χορηγηθεί στους Ούγγρους «ίσως την επόμενη εβδομάδα», εν αναμονή της τελικής έγκρισης από την ουγγρική αρχή Δημόσιας Υγείας, εξήγησε ο Όρμπαν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ