- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ρίο ντε Τζανέιρο: Ο δήμαρχος απαγόρευσε τις υπαίθριες εκδηλώσεις
Κατά την περίοδο του καρναβαλιού
Βραζιλία: Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο απαγόρευσε τις υπαίθριες εκδηλώσεις ενόψει του Καρναβαλιού. - Ποινή φυλάκισης ενός έτους για τους παραβάτες.
Ο δήμος του Ρίο ντε Τζανέιρο απαγόρευσε σήμερα κάθε υπαίθρια εκδήλωση στους δρόμους, καθώς και τις πωλήσεις από πλανόδιους κατά την περίοδο του καρναβαλιού, την ώρα που η πόλη που μετρά τους περισσότερους νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού στη Βραζιλία.
Όπως ανακοινώθηκε, οι παραβάτες απειλούνται με ποινή φυλάκισης ενός έτους. Ακόμη, το Ρίο είχε ήδη ματαιώσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και κυρίως την εμβληματική παρέλαση στο σαμποδρόμιο, ένα από τα εντυπωσιακότερα θεάματα στον πλανήτη.
Ο δήμαρχος, Εντουάρντο Παές, απαγόρευσε με διάταγμά τους τις συγκεντρώσεις και τις καρναβαλικές παρελάσεις, τα λεγόμενα «μπλόκο», από τις 12 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Επίσης, απαγορεύεται στους πλανόδιους να στήνουν πάγκους, όπως κάνουν κατά παράδοση, για να πωλούν διάφορα είδη στους καρναβαλιστές. Στα «μπλόκο» κάθε συνοικίας μπορεί να συγκεντρωθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι διασκεδάζουν χορεύοντας στους δρόμους.
Εκτός από την ποινή φυλάκισης, που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1 έτος, οι μουσικοί που θα συμμετάσχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις απειλούνται με κατάσχεση των μουσικών οργάνων τους. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις συνιστούν εφιάλτη για τους επιδημιολόγους γιατί συνήθως συγκεντρώνονται τεράστια πλήθη, οι συμμετέχοντες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και δεν τηρούν τις αποστάσεις. Με το διάταγμά του, ο δήμαρχος θέλει να εμποδίσει κάθε γιορτή. «Παίζουμε τη γάτα με το ποντίκι, είπε την Πέμπτη στον ενημερωτικό ιστότοπο G1.
Τον Σεπτέμβριο του 2020 οι σχολές σάμπα που οργανώνουν την παρέλαση στο σαμποδρόμιο είχαν αποφασίσει να την αναβάλουν για τον Ιούλιο του 2021, λόγω της πανδημίας, με την ελπίδα ότι έως τότε θα είχε προχωρήσει ο εμβολιασμός για τον νέο κορωνοϊό.
Το Ρίο, μια πόλη 6,7 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά 17.535 νεκρούς από τον κορωνοϊό, λίγους περισσότερους από το Σάο Πάουλο (17.523), που όμως έχει τον διπλάσιο πληθυσμό, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Η Βραζιλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, μετά τις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.