- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Δεν προλαβαίνουμε το Πάσχα - Να συνεχιστεί το lockdown
Ο διακεκριμένος λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν προειδοποιεί
Γερμανός λοιμωξιολόγος προειδοποιεί ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για τον εμβολισμό και την προστασία όλων μέχρι το Πάσχα, γι' αυτό πρέπει να συνεχιστεί το lockdown.
Μία εβδομάδα πριν από τις επόμενες διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων στη Γερμανία για την παράταση ή μη του -ισχύοντος μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου- lockdown, ο διακεκριμένος Γερμανός λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν προειδοποίησε για άλλη μια φορά να μη χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα πολύ νωρίς.
«Δεν μπορούμε να αναμένουμε πλήρη προστασία των πολιτών μέσω του εμβολιασμού μέχρι το (καθολικό) Πάσχα (4. Aπριλίου)» δήλωσε ο επιστήμονας του νοσοκομείου Charite του Βερολίνου στο podcast «Coronavirus Update» του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου NDR.
«Ακόμη και αν οι εμβολιασμοί μειώσουν τη θνησιμότητα, η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων παραμένει εν τούτοις ουσιαστική. Πού και πόσο γρήγορα θα χαλαρώνουν τα μέτρα, πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά, διότι υπάρχει ένας σημαντικός λόγος ανησυχίας. Σύμφωνα με ένα σενάριο, περισσότερα από 23 εκατομμύρια άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-60 θα μπορούσαν να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες, εάν τα μέτρα χαλαρώσουν πολύ νωρίς και αυτά τα άτομα δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί και επομένως επαρκώς προστατευθεί. Μεταξύ άλλων, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερφόρτωση του συστήματος υγείας και υψηλά επίπεδα αδειών ασθενείας στις επιχειρήσεις» ξεκαθάρισε.
Ο Ντρόστεν εστίασε πάντως στην προοπτική αύξησης της παραγωγής των δόσεων του εμβολίου για τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του έτους. «Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ό, τι νόμιζα πριν από μέρες» είπε. Αναφέρθηκε, επίσης, και στους «αστάθμητους παράγοντες και τις προκλήσεις του εμβολιασμού σε ευρεία βάση». Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των διαφόρων παρασκευασμάτων για την Covid-19, δήλωσε ότι «όλα τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά».
Άνγκελα Μέρκελ για lockdown στη Γερμανία: Δεν υπάρχουν περιθώρια για «χαλάρωση»
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απορρίπτει, πάντως, τη χαλάρωση του lockdown στη Γερμανία για τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD ζήτησε απ' όλους τους πολίτες να «αντέξουν για λίγο ακόμα».
«Υπάρχει πλέον μια εθνική συχνότητα εμφάνισης λιγότερων από 100 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών. Αυτή είναι μια καλή επίδοση, την οποία δεν είχαμε εδώ και πολύ καιρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχουμε και τον έλεγχο του ιού» εξήγησε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περίπου έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους
18χρονη οικιακή βοηθός καταλήγει νεκρή από επιπλοκές σε ιδιωτική κλινική κατά τη διάρκεια άμβλωσης – Την είχαν βιάσει ομαδικά ο γιος του ζάμπλουτου εργοδότη της και ο φίλος του
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές
Η 21χρονη κατέληξε έπειτα από πτώση περίπου 130 ποδιών
Το θέμα έχει πάρει και έμφυλη διάσταση
Μια από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες αφοσίωσης στη λογοτεχνία
Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών ζητούν από τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητή
Eκτελέστηκε με πέντε σφαίρες σε πάρκινγκ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Σε 1,5 σελίδα η προκαταρκτική συμφωνία - Τι είπε ο Τζέι ντι Βανς
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και οι αντιρρήσεις της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.