Κοσμος

Ιταλία: Ιnfluencer κατηγορείται για υποκίνηση σε αυτοκτονία

Μετά το θάνατο κοριτσιού που συμμετείχε σε challenge στο TikTok

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tik tok
Tik Tok © Unsplash / Solen Feyissa

Ιταλία: Γιατί οι αρχές μπλόκαραν και ερευνούν το λογαριασμό 48χρονης influencer στο TikTok μετά το θάνατο 10χρονης.

Για υποκίνηση σε αυτοκτονία κατηγορείται μια 48χρονη influencer από τη Σικελία, μόλις λίγα 24ωρα μετά το θάνατο ενός κοριτσιού 10 ετών που συμμετείχε στην «πρόκληση του μαντιλιού» (blackout challenge) στο TikTok. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «Οι ερευνητές (…) βρήκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης TikTok έναν σύνδεσμο που οδηγούσε στο προφίλ της influencer από τη Σικελία, στο οποίο μπορεί κανείς να δει ένα βίντεο από μια “πρόκληση” στην οποία συμμετέχουν μία γυναίκα και ένας άνδρας, οι οποίοι κάλυπταν εντελώς το πρόσωπό τους, ακόμη και το στόμα και τη μύτη τους, με διάφανη κολλητική ταινία, ώστε να μην μπορούν να αναπνεύσουν. Το βίντεο αυτό, που είναι πολύ επικίνδυνο διότι μπορούσαν να το δουν όλοι οι χρήστες, χωρίς κανέναν περιορισμό (…) διαγράφηκε από το TikTok». 

Όπως έγινε γνωστό, στο προφίλ της influencer υπάρχουν περισσότερα βίντεο με προκλήσεις, Η 48χρονη μετρά 731.000 followers, ενώ φέρεται χρήστης να της είχε γράψει: «Γεια σου (…) αν δεν μου πεις καλημέρα, ορκίζομαι ότι θα πηδήξω από το παράθυρο».  Ήδη οι λογαριασμοί της στα social media έχουν μπλοκαριστεί, ενώ διεξάγεται έρευνα από τις αρχές. 

Πριν από λίγες ημέρες ένα 10χρονο κορίτσι στο Παλέρμο έχασε τη ζωή του από ασφυξία ενώ προσπαθούσε να μιμηθεί την «πρόκληση του μαντιλιού». Το κορίτσι τραβούσε βίντεο με το κινητό της, προκειμένου να το ανεβάσει στο Tik Tok. Η υπόθεση αυτή είχε προκαλέσει σοκ στην Ιταλία και η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων είχε μπλοκάρει προσωρινά την πρόσβαση στο TikTok στους χρήστες, που δεν είχαν τη νόμιμη ηλικία για να εγγραφούν στον ιστότοπο. Η νόμιμη ηλικία χρήσης του TikTok είναι τα 13 έτη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ