- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επιβάλλει εκ νέου τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα επιβάλλει εκ νέου από σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, απαγόρευση εισόδου στους περισσότερους απ' όσους ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, την Ιρλανδία και μεγάλο μέρος της Ευρώπης, όπως δήλωσε αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο.
Ο Τζο Μπάιντεν θα επεκτείνει μάλιστα την απαγόρευση στους ταξιδιώτες που βρίσκονταν πρόσφατα στη Νότια Αφρική, εξαιτίας των πληροφοριών ότι παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, που κατά τα φαινόμενα είναι ακόμη πιο μεταδοτικά, διαγνώστηκαν στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Η απόφαση αυτή του Αμερικανού προέδρου εντάσσεται στο σχέδιό του για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, εν μέσω της έξαρσής της στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από αυτή στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, τόσο ως προς τα κρούσματα του SARS-CoV-2 (25,1 εκατ.), όσο και ως προς τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 (πάνω από 419.000).
Ο Μπάιντεν εκτίμησε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ενδέχεται να «ξεπεράσουν κατά πολύ τους 600.000» στις ΗΠΑ.
Από τις πρώτες ημέρες αφότου ανέλαβε την εξουσία, την περασμένη Τετάρτη, ο νέος πρόεδρος κατέστησε αυστηρότερους τους κανόνες για τη χρήση μάσκας και έδωσε εντολή να τίθενται σε καραντίνα όλοι όσοι μεταβαίνουν στις ΗΠΑ αεροπορικώς.
Τη 19η Ιανουαρίου, πρακτικά την τελευταία του πλήρη ημέρα στο αξίωμα, ο Ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε ότι η απαγόρευση εισόδου στους αλλοδαπούς ταξιδιώτες που έρχονται από μεγάλο μέρος της Ευρώπης και από τη Βραζιλία επρόκειτο να αρθεί την 26η τρέχοντος, όμως η εκπρόσωπος του κ. Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι η προεδρική εντολή αυτή θα ακυρωνόταν αμέσως.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αρχικά, την 31η Ιανουαρίου 2020, την απαγόρευση εισόδου σε αλλοδαπούς ταξιδιώτες προερχόμενους από την Κίνα, για να ανασχεθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Το μέτρο επεκτάθηκε στις ευρωπαϊκές χώρες τη 14η Μαρτίου της περασμένης χρονιάς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα 71α γενέθλια του ηθοποιού
Σφοδρές αντιδράσεις από τους επικριτές του
«Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί» - Η συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Η προστασία της Aramco από τις ελληνικές συστοιχίες και οι στόχοι της Αθήνας
Ο σπουδαίος Κύπριος σεφ είχε βραβευτεί με αστέρι Michelin - Το «αντίο» του Νίκου Αλιάγα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.