- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κίνα: Διασώθηκαν 11 μεταλλωρύχοι που είχαν παγιδευτεί 14 μέρες
Συνολικά 22 μεταλλωρύχοι παγιδεύτηκαν στις 10 Ιανουαρίου στο χρυσωρυχείο στην επαρχία Σαντόνγκ
Κίνα: Διασώθηκαν 11 μεταλλωρύχοι που είχαν παγιδευτεί για 14 μέρες σε χρυσωρυχείο, σύμφωνα με το CCTV.
Έντεκα μεταλλωρύχοι που είχαν παγιδευτεί για 14 ημέρες στις υπόγειες στοές χρυσωρυχείου στην Κίνα έπειτα από έκρηξη διασώθηκαν σήμερα, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό δίκτυο CCTV. Εικόνες που μεταδόθηκαν δείχνουν τα σωστικά συνεργεία να βγάζουν το πρωί στην επιφάνεια από φρεάτιο στο ορυχείο τον πρώτο μεταλλωρύχο που διασώθηκε.
Ο μεταλλωρύχος αυτός ήταν εξαιρετικά αδύναμος, αναφέρει το CCTV στην σελίδα του στο Weibo. Τα σωστικά συνεργεία τύλιξαν τον άνδρα, ο οποίος ανταποκρινόταν ελάχιστα, σε μια κουβέρτα προτού διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Μέσα στις επόμενες λίγες ώρες 10 μεταλλωρύχοι από διαφορετικό τομέα του χρυσωρυχείου, οι οποίοι τροφοδοτούνταν με τρόφιμα και άλλες προμήθειες από τα σωστικά συνεργεία την περασμένη εβδομάδα, ανασύρθηκαν στο έδαφος.
Ο ένας από αυτούς ήταν τραυματισμένος. Σε εικόνες που προβλήθηκαν κάποιοι από τους υπόλοιπους που διασώθηκαν από τον τομέα αυτόν φαίνονται να περπατάνε, υποστηριζόμενοι από μέλη των σωστικών συνεργείων, προτού μπουν σε ασθενοφόρα για να διακομιστούν στο νοσοκομείο.
Συνολικά 22 μεταλλωρύχοι παγιδεύτηκαν στις 10 Ιανουαρίου στις στοές του χρυσωρυχείου αυτού στην επαρχία Σαντόνγκ σε βάθος περίπου 600 μέτρων έπειτα από έκρηξη.
Ένας από αυτούς πέθανε.
Αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι μπορεί να χρειαζόντουσαν άλλες δύο εβδομάδες για να άρουν «σημαντικά εμπόδια» προτού μπορέσουν να ανοίξουν φρεάτια για να προσεγγίσουν την ομάδα των 10 μεταλλωρύχων τους οποίους προμήθευαν με τρόφιμα τα μέλη των σωστικών συνεργείων.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ωστόσο νωρίτερα σήμερα ότι οι περισσότεροι από 600 διασώστες που μετείχαν στις επιχειρήσεις ήλπιζαν ότι θα προσέγγιζαν τους 10 άνδρες που βρίσκονταν στον 5ο τομέα του χρυσωρυχείου σήμερα Κυριακή.
Σύμφωνα με το Xinhua, αυτοί βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση και λάμβαναν κανονική τροφή από χθες Σάββατο, έπειτα από κάποιες μέρες που συντηρούνταν με θρεπτικά διαλύματα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.