- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Τόκιο διαψεύδει πως θέλει ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας διέψευσε το δημοσίευμα
Την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων θέλει η ιαπωνική κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times - Διαψεύδει το Τόκιο
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του και ο ίδιος είναι αποφασισμένοι να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.
Ο Σούγκα έκανε τη δήλωση αυτή μετά τον σάλο που προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, κατά το οποίο η κυβέρνησή του έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι Αγώνες θα πρέπει να ακυρωθούν, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αλλά αναζητεί εύσχημο τρόπο να το ανακοινώσει.
Η εφημερίδα επικαλέστηκε πηγή προσκείμενη στη συμπολίτευση, την οποία δεν κατονόμασε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου αναληθές
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο οποίος μίλησε ενώπιον του κοινοβουλίου, διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με την οργανωτική επιτροπή των αγώνων και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Από την πλευρά της, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, οι οποίοι κανονικά θα διεξάγονταν το 2020, ανέφερε πως θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διεξαχθεί η διοργάνωση με ασφάλεια.
Πρόσθεσε ότι όλοι οι εταίροι, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, παραμένουν προσηλωμένοι στη διεξαγωγή των αγώνων το καλοκαίρι. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα ώστε να είναι εφικτή.
Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας ήταν ανάμεσα στις πρώτες που αντέδρασαν στο δημοσίευμα, με την πρώτη να τονίζει μέσω Twitter ότι οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο «θα γίνει από τη ΔΟΕ, την οργανωτική επιτροπή των αγώνων και την ιαπωνική κυβέρνηση» και ότι δεν έχει απολύτως «καμία πληροφορία που να υποδεικνύει ότι οι αγώνες δεν θα γίνουν όπως είναι προγραμματισμένο», και με τη δεύτερη να τονίζει πως παραμένει «επικεντρωμένη» στην προετοιμασία της ομάδας των Αυστραλών αθλητών.
Ο Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πως οι αγώνες θα δώσουν «ελπίδα» και «θάρρος» στους πολίτες όλου του κόσμου. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ από την πλευρά του επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι οι αγώνες θα γίνουν φέτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kyodo, η οποία μεταδόθηκε από το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων χθες Πέμπτη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο αποτελεί το πιο πρόσφατο από μια σειρά παρόμοιων καταγραφών
Πλήγματα σε Ντνιπροπετρόφσκ και Ζαπορίζια με νεκρούς και τραυματίες - Εκρήξεις και στο Κίεβο
Έπειτα από καταγγελίες πρώην εργαζομένων κατά του σεφ Ρενέ Ρετζέπι
Σχόλια στο Χ ανέφεραν πως όσοι καθαρίσουν «αξίζουν και αυτοί από ένα Όσκαρ»
Ο πρώην κοσμήτορας κατηγορείται ως ο ντίλερ με το ψευδώνυμο «ο καθηγητής»
Ο ποντίφικας κάλεσε τους δημοσιογράφους να αποφεύγουν την προπαγάνδα και να προβάλλουν τη φωνή των θυμάτων
Παράνομος ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν, ισχυρίζεται η Μαδρίτη
«Το ABC News είναι ίσως ο πιο διεφθαρμένος ειδησεογραφικός οργανισμός στον πλανήτη», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας
Η κάθε πλευρά θέτει διαφορετικούς όρους για το τέλος του πολέμου - Η ανάλυση του BBC
Απειλή για την οικονομία και πλήγμα στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση
«Δεν είναι δικός μας πόλεμος, δεν τον ξεκινήσαμε εμείς», τόνισε ο Μπόρις Πιστόριους
Όσα αποκαλύπτει βασιλικός συγγραφέας για το παρασκήνιο πίσω από τις απανωτές αποτυχίες του ζευγαριού
Το πετρέλαιο Brent παραμένει πάνω από τα 100 δολάρια/βαρέλι
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν στους τρόπους με τους οποίους θα αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.