- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Άγρια επεισόδια σε Πόρτλαντ και Σιάτλ μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν
Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα
Πεδίο μάχης δρόμοι σε Πόρτλαντ και Σιάτλ των ΗΠΑ λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν με εξαγριωμένους διαδηλωτές να συγκρούονται με αστυνομικούς.
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σε Πόρτλαντ και Σιάτλ των ΗΠΑ λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον.
Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση χημικών, ενώ σημειώθηκαν ζημιές σε επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.
Διαδηλωτές στο Πόρτλαντ διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική βία, επαναλαμβάνοντας την πορεία που είχαν πραγματοποιήσει πολλάκις όταν στην εξουσία βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ. Τζάμια σε γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος έγιναν θρύψαλα, ενώ οι διαδηλωτές πυρπόλησαν και μια αμερικανική σημαία, μετέδωσε το Reuters.
Τα βίαια επεισόδια έρχονται λίγες ώρες μετά την πρώτη ομιλία του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Σε αυτήν ο Μπάιντεν μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει «ενότητα» σε μια Αμερική που βγαίνει «τραυματισμένη» από την ταραχώδη 4ετία Τραμπ κατά τη διάρκεια της οποίας επικράτησαν ο διχαστικός λόγος και η ένταση.
Εξαγριωμένοι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του Τζο Μπάιντεν, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει «δεν θα μας σώσουν». «Δεν θέλουμε τον Μπάιντεν - θέλουμε εκδίκηση», η φράση που ήταν γραμμένη σε μια ταμπέλα. Μετά τη δολοφονία του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, τα βίαια επεισόδια στο Πόρτλαντ είναι συχνά, με τους διαδηλωτές να ζητούν «κοινωνική δικαιοσύνη» και να σταματήσει ο «φυλετικός ρατσισμός».
Inauguration Day in Portland: Tear gas, arrests, demonstrations
Πεδίο μάχης το Σιάτλ: Βίαια επεισόδια και οδοφράγματα στους δρόμους μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν
Στο Σιατλ, σημειώθηκαν ταραχές στους δρόμους, με ομάδα διαδηλωτών να σπάει τζάμια και να γράφει με σπρέι συνθήματα σε τοίχους κτιρίων.
«Όχι αστυνομικοί, φυλακές, σύνορα, πρόεδροι» έγραφε ένα από τα πανό, την ώρα που σε ένα άλλο υπήρχε η φράση ότι η σύγκρουση για τη φυλετική δικαιοσύνη, την αστυνόμευση, τη μετανάστευση «δεν τελείωσε» μόνο και μόνο επειδή ορκίστηκε νέος πρόεδρος στις ΗΠΑ.
Πριν από τις συγκρούσεις στο Πόρτλαντ, γράφουν οι New York Times, έγιναν συγκεντρώσεις, με διαδηλωτές να ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν να λάβει γενναίες αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή, τη μετανάστευση, την υγειονομική περίθαλψη, τη φυλετική δικαιοσύνη και την ανισότητα στα εισοδήματα. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα επανένταξης των ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού.
Το έκρυθμο κλίμα, πάντως, σε Σιάτλ και Πόρτλαντ αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ΗΠΑ «βράζουν» -κάτι που είχαν επισημάνει πολιτικοί αναλυτές, μιλώντας για τις σημαντικές προκλήσεις που έχει μπροστά του ο Τζο Μπάιντεν, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.