- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χιόνισε στη Σαχάρα - Το χιόνι κάλυψε αμμόλοφους (βίντεο)
«Άσπρη μέρα» είδαν οι κάτοικοι σε Αλγερία και Σαουδική Αραβία
Ασυνήθιστες εικόνες με χιόνια στη Σαχάρα, με κατοίκους στη Σαουδική Αραβία και την Αλγερία να αντικρίζουν λευκό τοπίο.
Λευκό τοπίο αντίκρισαν κάτοικοι στην έρημο Σαχάρα, καθώς χιόνισε αρκετά τις τελευταίες ημέρες. Όπως φαίνεται και στα βίντεο που ανέβηκαν στα social media, το 'στρωσε στη Σαχάρα.
Αμμόλοφοι κοντά στην πόλη Άιν Σέφρα στην Αλγερία έχουν καλυφθεί από ένα λευκό «σεντόνι», με καμήλες και πρόβατα να περπατούν στο χιόνι και το θερμόμετρο να δείχνει -3 βαθμούς Κελσίου.
Η «Πύλη προς την Έρημο» βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και περιβάλλεται από την οροσειρά του Άτλαντα, με τους κατοίκους να μη χάνουν την ευκαιρία και να βγαίνουν έξω για να παίξουν με το χιόνι σε αυτήν την ασυνήθιστη εικόνα που κάνει τον γύρο των social media.
Ο φωτογράφος Karim Bouchetata ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram εικόνες από το λευκό τοπίο στη Σαχάρα.
Ερευνητές έχουν επισημάνει ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και τη Σαχάρα, καθώς έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση της βλάστησης σε ορισμένα σημεία της ήδη από τα τέλη του περασμένου αιώνα. Ο καθηγητής Ατμοσφαιρικής Φυσικής και Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ και βασικός συντάκτης της σχετικής μελέτης, Σουμάντ Νίγκαμ, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αφορούν στη Σαχάρα, αλλά δεν αποκλείεται να συμβαίνει το ίδιο και σε άλλες ερήμους του πλανήτη, καθώς το κλίμα της Γης αλλάζει.
Χιόνισε στη Σαουδική Αραβία - Στα λευκά η έρημος
Εν τω μεταξύ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στη Σαουδική Αραβία, με το θερμόμετρο να δείχνει -2 βαθμούς Κελσίου.
Χιόνι έριξε σε περιοχές στο βορειοδυτικό τμήμα της αραβικής χώρας κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πυκνές χιονοπτώσεις καταγράφηκαν επίσης σε Λίβανο, Συρία και Ιράν, με το ύψος του χιονιού σε ορεινές περιοχές να ξεπερνά το 1 μέτρο. Ο Ιανουάριος είναι παραδοσιακά ο ψυχρότερος μήνας στη Σαουδική Αραβία, την ώρα που το καλοκαίρι το θερμόμετρο ξεπερνά τους 45 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.