- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: 2 στους 3 λένε ότι θα κάνουν το εμβόλιο για κορωνοϊό
Μεγάλα παράπονα για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς
Δημοσκόπηση στη Γερμανία δείχνει ότι 2 στους 3 Γερμανούς λένε «ναι» στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, δηλώνοντας έτοιμοι να το κάνουν άμεσα.
Είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό οι 2 στους 3 Γερμανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δηλώνουν ταυτόχρονα δυσαρεστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία των εμβολιασμών. Η έρευνα καταγράφει ωστόσο αισιοδοξία για τη συνέχεια.
Σύμφωνα με τα ευρήματα του Πολιτικού Βαρόμετρου για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θέλει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού (51% τον Νοέμβριο), ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 10 (20% τον Νοέμβριο), την ώρα που το 22% δηλώνει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει.
Σε ποσοστό, πάντως, 73% οι Γερμανοί δηλώνουν αισιόδοξοι ότι τους επόμενους μήνες η κατάσταση στη χώρα τους θα βελτιωθεί. Τον περασμένο Νοέμβριο το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε το 85%.
Γερμανία - Δημοσκόπηση: Ποιος θα είναι ο διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία
Στο καθιερωμένο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) εξασφαλίζει 37%, χωρίς μεταβολή από τη μέτρηση του Νοεμβρίου, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 15% (-1), ενώ σταθεροί παραμένουν οι Πράσινοι με 20%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD) με 10%, η Αριστερά με 8% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5%.
Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ παραμένει ξεκάθαρα πρώτη και ακολουθούν με σημαντική διαφορά ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Οικονομικών Χάικο Μάας.
Σε ό,τι αφορά την επιλογή Καγκελάριου, ο κ. Σέντερ προηγείται με ποσοστό 54%, ακολουθεί ο κ. Σολτς με 45%, ο κ. Σπαν με 32% και οι υποψήφιοι για την ηγεσία του CDU Φρίντριχ Μερτς και Νόρμπερτ Ρέτγκεν με 29%. Ο τρίτος υποψήφιος, 'Αρμιν Λάσετ εξασφαλίζει 29%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.