- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΗΠΑ: Με αρνητικό τεστ κορωνοϊού όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς
Προκειμένου να τους επιτρέπεται η επιβίβαση στην πτήση
Από την 26η Ιανουαρίου, όλοι οι ταξιδιώτες που θέλουν να μεταβούν στη χώρα αεροπορικώς πρέπει να παρουσιάζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ για τον νέο κορωνοϊό.
Βεβαίωση ότι έχουν υποβληθεί στο απαραίτητο τεστ για κορωνοϊό, το οποίο και έχει βγει αρνητικό θα πρέπει να έχουν μαζί τους όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να μεταβούν στις ΗΠΑ αεροπορικώς προκειμένου να τους επιτρέπεται η επιβίβαση στην πτήση, όπως ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.
Η εξέταση αυτή θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση για τις ΗΠΑ. Οι αεροπορικές εταιρείες εντέλλονται να επαληθεύουν ότι πράγματι οι ταξιδιώτες έχουν υποβληθεί σε τεστ πριν από την επιβίβαση.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ, δικαιολόγησαν αυτή την αλλαγή πολιτικής επικαλούμενη ότι εντοπίζονται παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, ανάμεσά τους ορισμένα που αποκαλύπτεται ότι είναι πιο μολυσματικά.
Οι ΗΠΑ είχαν ήδη ανακοινώσει στα τέλη του Δεκεμβρίου την εφαρμογή αυτού του μέτρου για τους ταξιδιώτες που ήθελαν να μεταβούν στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Τη στιγμή που οι ΗΠΑ είναι ήδη αντιμέτωπες με έξαρση (της πανδημίας), αυτή η υποχρέωση για τους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων θα συμβάλλει να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού ενώ εργαζόμαστε για να εμβολιαστούν οι Αμερικανοί», επιχειρηματολογούν τα CDC στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.
Οι αρχές θυμίζουν εξάλλου τη σύστασή τους οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται εκ νέου σε εξέταση τρεις ως πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους στην αμερικανική επικράτεια και να τίθενται σε απομόνωση για επτά ημέρες μετά το ταξίδι.
«Τα τεστ δεν εξαλείφουν πλήρως τους κινδύνους, αλλά σε συνδυασμό με μια περίοδο καραντίνας στο σπίτι και καθημερινών προληπτικών μέτρων όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση μπορεί να καταστήσουν τα ταξίδια πιο ασφαλή», συνόψισε ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, ο διευθυντής των CDC.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.