- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν κινδυνεύω από την 25η Τροπολογία
Δεν ανησυχεί για ενδεχόμενη καθαίρεσή του ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βλέπει «κανένα κίνδυνο» για τον ίδιο από ενδεχόμενη προσφυγή στην 25η Τροπολογία που μπορεί να οδηγήσει σε καθαίρεσή του.
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν ανησυχεί καθόλου για την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καθαίρεσή του.
«Η 25η Τροπολογία δεν συνιστά κανένα κίνδυνο για μένα» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, από το Άλαμο στο Τέξας σε ομιλία που εκφώνησε μπροστά από ένα τμήμα του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Ο Τραμπ ζήτησε επίσης «σεβασμό του νόμου» και τόνισε: «Έχει φτάσει η ώρα για κατευνασμό στη χώρα μας, η ώρα για ειρήνη και ηρεμία».
Μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του ο απερχόμενος πρόεδρος θεωρείται «ηθικός αυτουργός» για τις απίστευτες εικόνες χάους στην Ουάσινγκτον, με τους Δημοκρατικούς να επιδιώκουν την καθαίρεσή του από το προεδρικό αξίωμα πριν από την αλλαγή ηγεσίας στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου 2021 -ημέρα που πραγματοποιείται η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.
Παραπομπή Ντόναλντ Τραμπ - Τι θα ψηφίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι
Εν τω μεταξύ τα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο αποφάσισαν να μην ασκήσουν πιέσεις στους βουλευτές του κόμματος, ώστε να καταψηφίσουν την πρόταση παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφεραν δύο σύμβουλοί τους, επιβεβαιώνοντας ένα δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.
Η ηγεσία δεν θα πιέσει τους βουλευτές να καταψηφίσουν το ψήφισμα που πρόκειται να κατατεθεί αργότερα απόψε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με το οποίο θα ζητείται να ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου με βάση την 25η Τροπολογία του Συντάγματος. Δεν θα τους ζητήσει, επίσης, να καταψηφίσουν την πρόταση παραπομπής που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021.
«Και στις δύο περιπτώσεις θα ψηφίσουν κατά συνείδηση» είπε η μία από τις δύο πηγές που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.