- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον κάνει έκκληση για μεγαλύτερα μέτρα ασφαλείας στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν
Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον έχει ζητήσει την λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας στην περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά την εισβολή οπαδών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.
Χαρακτηρίζοντας το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας «μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση» η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ δήλωσε ότι η ορκωμοσία του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου απαιτεί μια «διαφορετική προσέγγιση» σε σχέση με παλαιότερες ορκωμοσίες.
«Απαιτείται διαφορετική προσέγγιση»
«Παρότι θα αποτανθώ σε μια ευρεία κατηγορία τοπικών, περιφερειακών και ομοσπονδιακών εταίρων για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των οργάνων μας, απευθύνω έκκληση προς το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να προσαρμόσει την προσέγγισή του στην Ορκωμοσία με πολλούς συγκεκριμένους τρόπους», έγραψε η Μπάουζερ σε επιστολή της προς τον Τσαντ Γουλφ, τον εκτελούντα χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας.
Η επιστολή έχει ημερομηνία Σαββάτου και δημοσιοποιήθηκε χθες Κυριακή.
Η εισβολή στο κτίριο του Καπιτωλίου την περασμένη εβδομάδα από υποστηρικτές του Τραμπ καθυστέρησε την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Μπάιντεν.
Οι βουλευτές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, καθώς αυτό κατακλύστηκε από υποστηρικτές του Τραμπ, οι οποίοι εξουδετέρωσαν τις δυνάμεις ασφαλείας.
Στα επεισόδια που ακολούθησαν έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αξιωματικός της Αστυνομίας του Καπιτωλίου, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε στην προσπάθειά του να κρατήσει μακριά το πλήθος.
Ο Τραμπ, ο οποίος αμφισβητεί την εγκυρότητα της εκλογικής νίκης του Μπάιντεν χωρίς ωστόσο να διαθέτει αποδείξεις, εξήρε αρχικά τους υποστηρικτές του αλλά στη συνέχεια καταδίκασε τη βία.
«Κήρυξη προ-καταστροφικής κατάστασης»
Στην επιστολή της η Μπάουζερ αναφέρει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η Περιφέρεια της Κολούμπια υποβάλλει αίτημα για «κήρυξη προ-καταστροφικής κατάστασης» που προβλέπει την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας.
Κάλεσε επίσης το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να συντονιστεί με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το Άμυνας, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Κογκρέσο ώστε να εκπονηθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης ομοσπονδιακής δύναμης για όλους τους ομοσπονδιακούς χώρους.
Η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού ενόψει της τελετής ορκωμοσίας του Μπάιντεν. Η εκδήλωση συνήθως προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη, αλλά αυτή τη φορά θα είναι περιορισμένη εξαιτίας της πανδημίας του κοροαοϊού.
Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην τελετή.
Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις
Στο μεταξύ, τουλάχιστον 25 υποθέσεις εσωτερικής τρομοκρατίας έχουν ανοίξει στις ΗΠΑ, μετά την εισβολή οπαδών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο την προηγούμενη Τετάρτη, όπως ανέφερε σε έναν βουλευτή των Δημοκρατικών, ο υπουργός, αρμόδιος για το Στρατό των ΗΠΑ, Ράιαν ΜακΚάρθι.
Ο βουλευτής Τζέισον Κρόου, πρώην καταδρομέας των Στρατού των ΗΠΑ και μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε πως ο ΜακΚάρθι του είπε επίσης, ότι το πεντάγωνο είναι ενημερωμένο «για περισσότερες πιθανές απειλές από εν δυνάμει τρομοκράτες» για τις ημέρες, μετά, αλλά και συμπεριλαμβανομένης της ημέρας για την τελετή ορκωμοσίας, του εκλεγμένου προέδρου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτιμά ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μειώσει τις τιμές βενζίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.