- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Μέχρι φθινόπωρο να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι ενήλικοι
Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση Τζόνσον, καθώς η μετάλλαξη του κορωνοϊού εξαπλώνεται
Στη Βρετανία συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό, με την κυβέρνηση Τζόνσον να σκοπεύει μέχρι το φθινόπωρο όλοι οι ενήλικοι να έχουν κάνει το εμβόλιο.
Η κυβέρνηση στη Μεγάλη Βρετανία έχει ως στόχο να έχει εμβολιάσει για τον κορωνοϊό όλους τους ενήλικες στη χώρα έως το φθινόπωρο.
Αυτό δήλωσε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, την ώρα που τα βρετανικά νοσοκομεία βρίσκονται στασ όριά τους και το Εθνικό Σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) σε «επικίνδυνη κατάσταση».
«Ασφαλώς, θα αρχίσουμε με τους πιο ευάλωτους, αλλά σε κάθε ενήλικα θα έχει δοθεί το εμβόλιο έως το φθινόπωρο» εκτίμησε ο υπουργός, μιλώντας στο BBC, ενώ η μετάλλαξη κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται. «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) αντιμετωπίζει σήμερα την πιο επικίνδυνη κατάσταση που μπορούμε να θυμηθούμε» προειδοποίησε από τη μεριά του ο Κρις Γουίτι, αρχίατρος της Αγγλίας, μιλώντας στην εφημερίδα Sunday Times.
Και ξεκαθάρισε: «Αν ο ιός συνεχίσει αυτήν την πορεία, τα νοσοκομεία θα είναι σε πραγματικά δύσκολη κατάσταση, και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα».
Για να βγει από αυτήν την κατάσταση, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον άρχισε μια «μάχη με τον χρόνο» για να εμβολιάσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου όσους είναι άνω των 70 ετών, τους φροντιστές και τα ευάλωτα άτομα, δηλαδή σχεδόν 15 εκατομμύρια ανθρώπους που ανήκουν σε μια κατηγορία του πληθυσμού όπου καταγράφεται το 88% των θανάτων από Covid-19.
Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία: 200.000 εμβολιασμοί την ημέρα
Και «είμαστε στον σωστό δρόμο» για να το καταφέρουμε, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Sky News, τονίζοντας ότι η Μεγάλη Βρετανία εμβολιάζει ήδη «200.000 ανθρώπους ημερησίως» χάρη στα εμβόλια των BioNTech-Pfizer και των AstraZeneca/Οξφόρδης.
Ωστόσο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βρετανική κυβέρνηση που θεωρείται πολύ αργή στην αντίδρασή της απέναντι στην πανδημία Covid-19, επικρίνεται από ορισμένους ειδικούς.
«Η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει σαφή στρατηγική πέρα από το μέτρο της καραντίνας που επιβάλλεται όταν τα νοσοκομεία είναι υπό πίεση» δήλωσε στο Times Radio η Ντέβι Σρίνταρ, ειδική Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
Ενώ η χώρα έχει εισέλθει στην τρίτη της καθολική καραντίνα, η καθηγήτρια θεωρεί «μη ρεαλιστικό» να ελπίζει κανείς ότι οι πολίτες συνεχίζουν να τηρούν τους κανόνες αυτούς, έπειτα από «σχεδόν έναν χρόνο» περιοριστικών μέτρων και κάλεσε την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα «σαφές σχέδιο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι συνήγοροί του επιδιώκουν την ακύρωση της διαδικασίας
Σοβαρό κενό ασφαλείας για την κυβέρνηση της χώρας
«Εμείς θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο, ο στρατός του Ιράν είναι εντελώς νικημένος», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Πρόκειται για ληστεία του βρετανικού κράτους πρόνοιας », δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος
Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, ο γιος του ο πρίγκιπας διάδοχος Χάακον, θα υπηρετεί ως αντιβασιλέας
Παρά τις διπλωματικές κινήσεις, υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες ως προς τη σειρά εφαρμογής των επόμενων βημάτων
Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα γρήγορη, με τον μέσο χρόνο αναμονής να μην ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα
Μέτρα ύψους 100 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές ότι ο στρατός δεν θα αποσυρθεί από τη Λωρίδα
Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα στο κόμμα να συμμετάσχει στις εκλογές
Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου ξεπέρασαν τα 161 χιλιόμετρα την ώρα στην περιοχή του Μάουνα Κέα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε ότι διέπραξε κάτι παράνομο
Η υπόσχεση που του έδωσε ο Τραμπ
Ιράν και Ομάν επεξεργάζονται έναν «ναυτιλιακό χάρτη»
«Σίγουρα θα πληρώσω πρόστιμο αν χρειαστεί, φυσικά»
Το άγαλμα βρίσκεται σε ένα απομονωμένο χωράφι, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας
Η βρετανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο
Πώς η σοσιαλίστρια βουλευτής από τη Νέα Υόρκη μπορεί να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για το 2028
Εντολή εκκένωσης συνοικίας του Μόνσαου - Προσωρινό καταφύγιο δημιουργήθηκε σε γειτονικό σχολείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.