- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Βρέφος με κορωνοϊό στην Ισπανία έμεινε 70 ημέρες στη ΜΕΘ
Νίκησε τον ιό και πήρε εξιτήριο - Το συγκινητικό βίντεο
Ο μικρούλης Πέτρου, ένα βρέφος με κορωνοϊό στην Ισπανία, πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ έπειτα από 70 ημέρες νοσηλείας.
Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στη ΜΕΘ νοσοκομείου στην Ισπανία, όπου ένα βρέφος με κορωνοϊό πήρε εξιτήριο έπειτα από 70 ημέρες νοσηλείας.
Το μωρό, ηλικίας μόλις τριών μηνών, νίκησε τον κορωνοϊό. Βγήκε από την Εντατική με γιατρούς και νοσηλευτές να χειροκροτούν και να μην μπορούν να κρύψουν τη συγκίνησή τους, την ώρα που η μητέρα του ξεσπά σε κλάματα.
«Ο Πέτρου είναι μια σπάνια περίπτωση σοβαρής μόλυνσης από την Covid-19 σε τόσο μικρό παιδί» εξήγησε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Βίτας 9 δε Οκτούμπρε στη Βαλένθια. Το βρέφος γεννήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και μολύνθηκε στο σπίτι του, από το μεγαλύτερο αδελφάκι του που ήταν ασυμπτωματικό. Ήταν μόλις 9 ημερών όταν εισήχθη στο νοσοκομείο για νοσηλεία.
Από την πρώτη στιγμή παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα και δυσκολευόταν να τραφεί. Γι' αυτό μεταφέρθηκε άμεσα στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Στις 70 ημέρες που κράτησε η νοσηλεία του, οι γονείς του μπορούσαν να το δουν μόνο μέσω τάμπλετ, μέχρι που η εξέταση για τον κορωνοϊό βγήκε επιτέλους αρνητική.
Η απίστευτη ιστορία του Πέτρου κάνει τον γύρο των social media, με εκτενείς αναφορές από τα ισπανικά ΜΜΕ. Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες στην Ευρώπη που έχει δοκιμαστεί περισσότερο από την πανδημία κορωνοϊού.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν φθάσει συνολικά τα 2.024.904, την ώρα που 51.675 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Covid-19.
Βρέφος στην Ισπανία πάλεψε με τον κορωνοϊό για 70 ημέρες - Η στιγμή που βγαίνει από τη ΜΕΘ
Σε ένα βίντεο που τράβηξαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, ο Πέτρου, το βρέφος στην Ισπανία με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκε για 70 ημέρες στη ΜΕΘ, επιστρέφει με τους γονείς του στο σπίτι του, καταχειροκροτούμενος από το προσωπικό, νοσηλευτές και γιατρούς.
Σοβαρά συμπτώματα της Covid-19 εμφανίζουν κυρίως οι ηλικιωμένοι. Στην Ισπανία, το 66% των ανθρώπων που πέθαναν από κορωνοϊό, από τον Μάιο 2020 μέχρι τον Ιανουάριο 2021 ήταν τουλάχιστον 80 ετών, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Κάρλος Γ'.
Μόνο 12 παιδιά, ηλικίας κάτω των 2 ετών, έχουν πεθάνει, από τα συνολικά 21.382 αυτής της ηλικιακής ομάδας που προσβλήθηκαν από την Covid-19 στο ίδιο χρονικό διάστημα στην Ισπανία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.