- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Βρετανία: 82χρονος ο πρώτος που έλαβε το εμβόλιο AstraZeneca
«Είμαι τόσο χαρούμενος που λαμβάνω το εμβόλιο κατά της covid-19 σήμερα και πραγματικά περήφανος που πρόκειται γι' αυτό που αναπτύχθηκε στην Οξφόρδη»
Ένας άνδρας, ηλικίας 82 ετών, ήταν ο πρώτος άνθρωπος στη Βρετανία που εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca
Η Βρετανία άρχισε να εμβολιάζει σήμερα τους πολίτες της με το εμβόλιο κατά της covid-19 της AstraZeneca και της Οξφόρδης. Ο πρώτος που το έλαβε ήταν ο 82χρονος Μπράιαν Πίνκερ, ο οποίος υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τσώρτσιλ της Οξφόρδης, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που αναπτύχθηκε το εμβόλιο.
«Είμαι τόσο χαρούμενος που λαμβάνω το εμβόλιο κατά της covid-19 σήμερα και πραγματικά περήφανος που πρόκειται γι' αυτό που αναπτύχθηκε στην Οξφόρδη», δήλωσε ο Πίνκερ, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους επιστήμονες που ανέπτυξαν το εμβόλιο. «Οι νοσηλεύτριες, οι γιατροί, το προσωπικό σήμερα ήταν όλοι τους εκπληκτικοί και τώρα μπορώ πραγματικά να ανυπομονώ να γιορτάσω την 48η επέτειο του γάμου μου με τη σύζυγό μου Σίρλεϊ αργότερα φέτος», πρόσθεσε.
Το εμβόλιο χορηγήθηκε επίσης στον Άντριου Πόλαρντ, επικεφαλής της Oxford Vaccine Group και έναν από τους επικεφαλής ερευνητές στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS).
«Θρίαμβος της βρετανικής επιστήμης»
«Θρίαμβο της βρετανικής επιστήμης» χαρακτήρισε την έναρξη της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca και της Οξφόρδης κατά της covid-19 ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, προσθέτοντας ότι αυτός θα είναι ο μόνος μακροπρόθεσμος δρόμος για την έξοδο από την υγειονομική κρίση της πανδημίας. «Προφανώς έχουμε τα πολύ θετικά νέα σήμερα το πρωί ότι ξεκίνησε να χορηγείται το εμβόλιο της Οξφόρδης», επεσήμανε ο Χάνκοκ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News σήμερα το πρωί.
«Πρόκειται για θρίαμβο της βρετανικής επιστήμης το ότι καταφέραμε να φτάσουμε εδώ που είμαστε». «Από την αρχή είχαμε δει ότι το εμβόλιο ήταν ο μόνος τρόπος εξόδου μακροπρόθεσμα», υπογράμμισε ο ίδιος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Ο Τραμπ αναμένεται να κλιμακώσει τις πιέσεις του προκειμένου οι ΗΠΑ να αποκτήσουν τη Γροιλανδία
Διαδηλώσεις έξω από το Ευρωκοινοβούλιο
Από το δυστύχημα στην Ισπανία μέχρι τους δασμούς του Τραμπ, τη Eurovision και την απώλεια του Βαλεντίνο – η εβδομάδα σε αριθμούς
Απεργία ζητά το συνδικάτο μηχανοδηγών μετά τα δυστυχήματα με 42 νεκρούς και σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια
Eξέλιξη που θα μπορούσε να καθυστερήσει την υλοποίησή της ή ακόμη και να την «εκτροχιάσει»
Η ζωή του Τζιμ, που έστω και αργά ανακάλυψε ότι ήταν ίντερσεξ
ΠΡOΣΟΧΗ: Το άρθρο περιλαμβάνει σκληρές περιγραφές βασανιστηρίων και σεξουαλικής βίας
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Τριντό ανέδειξε την «ήπια ισχύ» με προσωπική αναφορά
Εμπλέκονται και οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που είχαν δεσμευτεί να βοηθήσουν στην έρευνα
Ο Καναδός πρωθυπουργός μίλησε για τον ρόλο των μεσαίων δυνάμεων
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.