- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Covid-19: Παράταση του lockdown αναμένεται στη Γερμανία
Πολύ υψηλά τα ποσοστά μόλυνσης από τον κορωνοϊό
Η καγκελάριος Μέρκελ και τοπικοί πολιτικοί αρχηγοί στη Γερμανία αναμένεται να συμφωνήσουν στην παράταση του lockdown, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού
Η Γερμανία είναι πιθανόν να παρατείνει το εθνικό lockdown και πέραν της 10ης Ιανουαρίου για να περιοριστούν τα ποσοστά μόλυνσης από τον κορωνοϊό που παραμένουν υψηλά και επιβαρύνουν τα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανακοίνωσαν πολιτικοί στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και τοπικοί πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συμφωνήσουν στην παράταση των περιοριστικών μέτρων σε συνάντησή τους την Τρίτη.
Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο θα διαρκέσει η παράταση.
"Οι αριθμοί είναι ακόμη πολύ υψηλοί, επομένως θα πρέπει να παρατείνουμε τους περιορισμούς", δήλωσε σε συνέντευξή του χθες το απόγευμα στο δίκτυο RTL ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ποσοστά μόλυνσης πρέπει να μειωθούν σημαντικά. "Αυτό είναι προτιμότερο από το να χαλαρώσουν πολύ νωρίς και έπειτα, ίσως και μέσα σε μερικές εβδομάδες να αντιμετωπίζουμε νέα και δύσκολα ερωτήματα", διευκρίνισε.
Η Γερμανία επέβαλε αυστηρότερους κοινωνικούς περιορισμούς πριν από τα Χριστούγεννα, περιλαμβανομένου του κλεισίματος των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων. Μολαταύτα, τα κρούσματα του κορονοϊού συνέχισαν να αυξάνονται και ο αριθμός των νεκρών από την covid-19 ξεπέρασε τους 1.000 μέσα σε μερικές ημέρες.
Τα ποσοστά μόλυνσης επταημέρου κυμαίνονται τώρα στα 140 ανά 100.000 ανθρώπους--πολύ υψηλότερα από τον στόχο των 50, στον οποίο οι πολιτικοί έχουν συμφωνήσει ως αρκετά ασφαλή προκειμένου να χαλαρώσουν τα μέτρα.
Με παρούσα την νέα, πιο μεταδοτική μετάλλαξη του ιού κάποιου πολιτικοί και αξιωματούχοι υγείας ζητούν την άρση των περιορισμών μόνο όταν το ποσοστό επταημέρου θα πέσει κάτω από το 25.
"Θα δούμε την επόμενη εβδομάδα στα νοσοκομεία πόσο ισχυρά συνέβαλαν τα Χριστούγεννα στην εξάπλωση της COVID-19 -οι επιπτώσεις της Πρωτοχρονιάς θα εμφανιστούν αργότερα", δήλωσε ο Ούβε Γιάνσενς, ο επικεφαλής μιας ομάδας που εκπροσωπεί τους γιατρούς που εργάζονται σε ΜΕΘ, στην Rheinische Post.
Αξιωματούχοι από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας συμφώνησαν σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη να παρατείνουν τους περιορισμούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Αλλά υπήρξε διαφωνία ως προς τη διάρκεια της παράτασης. Ορισμένα περισσσότερο πληγέντα κρατίδια ζήτησαν παράταση τριών εβδομάδων και να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ενώ άλλα πρότειναν δύο εβδομάδες παράταση.
Το Ινστιτούτο Robert Koch Institute, το οποίο συντονίζει την διαχείριση της πανδημίας, ανέφερε σήμερα 10.315 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 312 θανάτους με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 34.272.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.