- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μέρκελ: Θα εμβολιαστώ όταν έρθει η σειρά μου
«Η Γερμανία δεν έχει ξεπεράσει την ιστορική κρίση της πανδημίας»
Τι είπε για την πανδημία του κορωνοϊού και το εμβόλιο η Άνγκελ Μέρκελ στο μήνυμα της προς τους Γερμανούς για τη νέα χρονιά
«Θα εμβολιαστώ όταν έρθει η σειρά μου», δήλωσε μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως η Γερμανία δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την «ιστορική κρίση» της πανδημίας.
Στο τηλεοπτικό διάγγελμά της προς τους πολίτες ενόψει νέου έτους, η Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς να κρύψει τα συναισθήματά της παραδέχθηκε ότι το 2020 ήταν μακράν το δυσκολότερο από τα 15 χρόνια που ασκεί την εξουσία, εξαιτίας της «ιστορικής κρίσης» που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Προειδοποίησε πως η χώρα έχει ακόμα μπροστά της «μεγάλες δυσκολίες». Ωστόσο συμπλήρωσε πως η έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού των πολιτών κάνει το 2021 χρονιά «ελπίδας», σημειώνοντας πως η ίδια θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό όταν θα είναι «η σειρά της». «Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι προσωπικό: σε εννιά μήνες, θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές· και δεν θα είμαι υποψήφια. Απόψε λοιπόν είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία φορά που σας απευθύνω διάγγελμα για τη νέα χρονιά», είπε η 66χρονη πολιτικός.
«Μόνο να φανταστώ μπορώ πόση πικρία πρέπει να αισθάνονται εκείνοι που πενθούν αγαπημένους τους οι οποίοι χάθηκαν εξαιτίας του νέου κορονοϊού, ή εκείνοι που δίνουν μάχη για να ξεπεράσουν την ασθένεια και τις επιπλοκές της, όταν κάποιοι (...) αμφισβητούν πως υπάρχει ο ιός», συνέχισε. «Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι μόνο λαθεμένες και επικίνδυνες, είναι επίσης κυνικές και απάνθρωπες απέναντί τους», πρόσθεσε. Η Γερμανίδα Καγκελάριος ευχαρίστησε επίσης τη μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών διότι τηρεί τις συστάσεις, ειδικά να περιορίσει τις κοινωνικές επαφές. «Θα εμβολιαστώ κι εγώ, όταν έρθει η σειρά μου», διευκρίνισε ακόμη. Η Άνγκελα Μέρκελ απευθύνθηκε στους Γερμανούς την ημέρα που ανακοινώθηκε ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19, αφού ξεπέρασαν, για πρώτη φορά, τους χίλιους σε 24 ώρες. Αυτό πάντως οφειλόταν εν μέρει στο ότι οι αρχές των κρατιδίων καθυστέρησαν, λόγω εορτών, να στείλουν δεδομένα στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τα αποκαρδιωτικά στοιχεία σχετικής έκθεσης προχωρά από την επόμενη χρονιά στα συγκεκριμένα μέτρα
Κατηγορείται για διαρροή πληροφοριών, ενώ παράλληλα χρηματιζόταν για να... μοιράζει προαγωγές
Ασαφή ακόμη τα κίνητρα της επίθεσης
Χαρακτήρισε «σπαρακτική τραγωδία» τον θάνατο του Αμερικανού νοσηλευτή που σκοτώθηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες
Τι αποκάλυψε η πρώην βουλευτής της ΝΔ που τον επέλεξε
Πάνω από 670.000 νοικοκυριά και καταστήματα χωρίς ρεύμα
Ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι, την είχαν πετάξει σε κάδο απορριμμάτων
Ποιος ήταν ο Αμερικανός νοσηλευτής που πυροβολήθηκε από την ICE
Ο Jacob Frey κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδόμηση της δημοκρατίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.