Κοσμος

Βουλή Αντιπροσώπων: Απορρίφθηκε βέτο του Τραμπ για νομοσχέδιο

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην προεδρία του Τραμπ που βέτο του προέδρου απορρίφθηκε από το Σώμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ © EPA/SARAH SILBIGER

Για πρώτη φορά στην προεδρική θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε βέτο που άσκησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε νομοσχέδιο.

Τις απαραίτητες ψήφους προκειμένου να παρακάμψει το βέτο του Ντόναλντ Τραμπ ως προς το αμυντικό νομοσχέδιο κατάφερε να συγκεντρώσει η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο ύψους 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα προωθηθεί πλέον στη Γερουσία, η οποία θα πρέπει επίσης να ψηφίσει για να παρακάμψει το βέτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο άμυνας που ψηφίστηκε και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου. Είχε δεσμευθεί να το πράξει νωρίτερα, ιδίως επειδή το νομοσχέδιο δεν είχε καταργήσει την Ενότητα 230 - έναν νόμο που προστατεύει τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες από αγωγές για το περιεχόμενό τους.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην προεδρία του Τραμπ που βέτο του προέδρου απορρίφθηκε από το Σώμα. Ο πρόεδρος άσκησε βέτο στον Εθνικό Νόμο περί Άδειας Άμυνας (NDAA) την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τον για έλλειψη κατάργησης του Τμήματος 230, του νόμου δηλαδή που προστατεύει τις εταιρείες πληροφορικής από την ευθύνη για αυτό που δημοσιεύεται στις πλατφόρμες τους και επιμένοντας ότι «πρέπει να προστατεύσει τα Εθνικά Μνημεία μας και επιτρέπουν την απομάκρυνση στρατιωτικών από μακριά, και εδάφη που δεν μας εκτιμούν».

«Δεν θα αντέξω να παρακολουθώ αυτή τη φάρσα ενός νομοσχεδίου, χωρίς να κυριαρχεί επί των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών (Big Tech). Τερματίστε το Τμήμα 230 τώρα, προτού να είναι πολύ αργά. Τόσο κακό για τη χώρα μας. Δείξτε θάρρος και κάντε ό, τι είναι σωστό !!» έγραψε σε ανάρτησή του ο Τραμπ στις 26 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ