- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βρετανία: Πλούσιοι προσπαθούν να παρακάμψουν τη σειρά για εμβόλιο
Στη Βρετανία προσφέρονται χιλιάδες λίρες σε ιδιώτες γιατρούς, από ευκατάστατους πολίτες
Οι πλούσιοι στη Βρετανία προσφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ώστε να παραλείψουν την ουρά για τα εμβόλια κορωνοϊού.
Αν και η σειρά χορήγησης του εμβολίου Pfizer και BionTech, κατά του κορωνοϊού, και στη Μεγάλη Βρετανία καθορίζεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), αρκετοί ιδιώτες γιατροί αποκαλύπτουν ότι βομβαρδίζονται από αιτήματα ευκατάστατων πολιτών, ώστε να τους χορηγηθεί το εμβόλιο, παρακάμπτοντας τη σειρά, έναντι υψηλού χρηματικού ανμταλλάγματος.
Όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail, ο Δρ Roshan Ravindran, ιδιοκτήτης του Klnik, μιας ιδιωτικής κλινικής στο Wilmslow, Cheshire, ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι πελάτες είχαν προσφέρει 2.000 λίρες για να λάβουν το εμβόλιο. «Οι άνθρωποι που το ζητούν συχνά είχαν έναν συγγενή που πέθανε από τον ιό», είπε στους The Sunday Times.
«Ο ιός δεν είναι επιλεκτικός. Φτωχοί και πλούσιοι έχουν νοσήσει από τον ιό και όλοι έχουν χάσει τον έλεγχο. Και λοιπόν, αυτό που ψάχνουν οι άνθρωποι αυτοί, είναι να αποκτήσουν έναν βαθμό ελέγχου.»
Ο καθηγητής Ravindran, πρόσθεσε επίσης: «Κάθε εμβόλιο προς το παρόν αγοράστηκε από μια κυβέρνηση. Πιθανότατα θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε ιδιωτικές προμήθειες από τον Απρίλιο. Οι άνθρωποι τότε θα μπορούν να προμηθευτούν ένα εμβόλιο που η κυβέρνηση δεν θα έχει αγοράσει. Κάθε φαρμακευτική εταιρεία προσπαθεί να βρει ένα εμβόλιο. »
Ο καθηγητής Ravindran υπογράμμισε ότι για ορισμένα εμβόλια οι ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούσαν να χρεώσουν υψηλές τιμές: από δέκα χιλιάδες λίρες έως και 20 χιλιάδες λίρες για τις δύο δόσεις του εμβολίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης, εκ των οποίων οι 40 εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν τον Μάρτιο.
Επιπλέον, έχει εξασφαλίσει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer και BioNTech, πέντε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna, 30 εκατομμύρια του εμβολίου της Janssen και 60 εκατομμύρια από καθεμία από τις ακόλουθες εταιρείες: GlaxoSmithKline / Sanofi Pasteur, Valnova και Novavax.
Από τις 20 Δεκεμβρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει 616.933 δόσεις του εμβολίου Pfizer. Το εμβόλιο των Pfizer και BionTech άρχισε να κυκλοφορεί στη Βρετανία στις 8 Δεκεμβρίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.