- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίθεση σε συναγωγή στη Γερμανία: Ισόβια στον δράστη
Δύο νεκροί ο τραγικός απολογισμός στην πόλη Χάλλε
Ισόβια κάθειρξη στον 28χρονο δράστη της αιματηρής επίθεσης σε εβραϊκή συναγωγή στη γερμανική πόλη Χάλλε - Σκότωσε δύο ανθρώπους πριν συλληφθεί.
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε εβραϊκή συναγωγή στην πόλη Χάλλε, στη Γερμανία.
Ο Στέφαν Μπαλιέ, 28 ετών, άνοιξε πυρ και σκότωσε μια γυναίκα στον δρόμο και έναν άνδρα σε κατάστημα εστίασης. Το φονικό είχε γίνει στις 9 Οκτωβρίου 2019.
Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε επιχειρήσει χωρίς αποτέλεσμα να μπει στη συναγωγή. Τα θύματα, ενδεχομένως, να ήταν πολλά περισσότερα, αν δεν είχε μπλοκάρει το αυτοσχέδιο όπλο του, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.
Η αιματηρή επίθεση είχε μεταδοθεί live στο διαδίκτυο για τουλάχιστον μισή ώρα. Μετά τη σύλληψή του και κατά τη διάρκεια της κράτησής του, ο δράστης δεν έκανε δήλωση μετανοίας, ενώ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα (σ.σ. αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Γερμανία). Την ώρα που επιχείρησε να εισβάλει στη συναγωγή, στο εσωτερικό του κτιρίου στη γερμανική πόλη Χάλλε βρίσκονταν περισσότεροι από 50 Εβραίοι πιστοί.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι η έκθεση του ιατροδικαστή παρουσιάζει τον 28χρονη δράστη της επίθεσης στην εβραϊκή συναγωγή να έχει συμπτώματα σχιζοφρένειας, παράνοιας και αυτισμού, με αποτέλεσμα να μην έχει «ενσυναίσθηση». Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι ο Στέφαν Μπαλιέ αισθάνεται «ανώτερος από τους άλλους».
«Η επίθεση στη συναγωγή δεν ήταν λάθος, είναι εχθροί μου» είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο δράστης, όπως μετέδωσε το BBC. Προσθέτοντας, μάλιστα, ότι είχε πάρει «έμπνευση» από τον Μπρέντον Τάραντ, τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, που σκόρπισε τον θάνατο σε δύο τζαμιά στην πόλη Κράιστσερτς.
«Δεν ήθελα να σκοτώσω λευκούς» ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, ζητώντας συγγνώμη για τη γυναίκα που περνούσε από το σημείο και η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα από τις σφαίρες του όπλου του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Οι επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης του Ορμούζ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.