- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός- ΗΠΑ: Νοσηλεύτρια το πρώτο άτομο που έκανε το εμβόλιο
Οι πρώτες εικόνες, τo Tweet του Τραμπ και οι δηλώσεις της
ΗΠΑ: Μία νοσηλεύτρια η πρώτη γυναίκα που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη χώρα - Τι είπε στους δημοσιογράφους
To πρώτο πρόσωπο που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, είναι η Σάντρα Λίντσεϊ, νοσηλεύτρια σε μονάδες εντατικής θεραπείας από την Νέα Υόρκη.
Η Σάντρα Λίντσεϊ έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στο Long Island Jewish Medical Center, στο Κουίνς, μπροστά στις κάμερες, προκαλώντας τα χειροκροτήματα όσων παρίσταντο. Σε livestream ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.
«Δεν ένιωσα τίποτα το διαφορετικό απ’ όταν έκανα ένα οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο», δήλωσε η Λίντσεϊ και προσέθεσε: «Νιώθω αισιόδοξη σήμερα, ανακουφισμένη. Νιώθω ότι έρχεται η θεραπεία. Ελπίζω αυτό να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους μιας πολύ οδυνηρής περιόδου στην ιστορία μας. Θέλω να ενσταλάξω την εμπιστοσύνη ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές».
Οι πρώτες 2,9 εκατομμύρια δόσεις άρχισαν να μεταφέρονται στα κέντρα διανομής στις ΗΠΑ χθες, μόλις 11 μήνες αφότου η χώρα κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα Covid-19. Έως σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει 16.286.343 κρούσματα και 299.489 θανάτους από τον ιό.
Στη Νέα Υόρκη, εκτός της νοσηλεύτριας Σάντρα Λίντσεϊ, ένας γιατρός που εργάζεται στο νοσοκομείο Lenox Hill θα είναι επίσης μεταξύ των πρώτων που θα κάνουν το εμβόλιο δημοσίως σήμερα, στο Long Island Jewish Medical Center στο Κουίνς, σύμφωνα με το Northwell Health, το μεγαλύτερο νοσοκομειακό σύστημα στην πολιτεία.
«Ο δρ. Ντούρασο και η νοσηλεύτρια Λίντσεϊ έχουν εργαστεί ακούραστα για να απαλύνουν τον πόνο των ασθενών με Covid-19, από τότε που η επιδημία ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη πριν από 10 μήνες», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Northwell. «Ελπίζουν και οι δύο ότι η προθυμία τους να βρεθούν μεταξύ των πρώτων που θα εμβολιαστούν στην περιοχή θα αποτελέσει παράδειγμα στο γενικό σύνολο για να επωφεληθεί αυτής της σωτήριας για τη ζωή θεραπείας».
Το tweet του Ντόναλντ Τραμπ για τον πρώτο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ
Λεπτά μετά τον εμβολιασμό της νοσηλεύτριας, γύρω στις 09.30 το πρωί τοπική ώρα (16.30 ώρα Ελλάδας) ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε σε ένα tweet: «Χορηγήθηκε το πρώτο εμβόλιο. Συγχαρητήρια ΗΠΑ! Συγχαρητήρια, κόσμε!».
Νοσοκομεία στο Τέξας, στη Γιούτα και τη Μινεσότα γνωστοποίησαν επίσης ότι αναμένουν να παραλάβουν εντός της ημέρας τις πρώτες δόσεις του εμβολίου σε επιλεγμένα νοσοκομεία, οι οποίες και θα χορηγηθούν αμέσως σε πολίτες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το περιστατικό κατέγραψαν με κινητά τηλέφωνα παρευρισκόμενοι στο γήπεδο
Περίπου 20.000 ναυτικοί έχουν εγκλωβιστεί στα Στενά του Ορμούζ από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν
Η ολλανδική πρωτεύουσα αποσύρει τις διαφημίσεις από δημόσιους χώρους στο πλαίσιο των κλιματικών της στόχων
Η «Επική Οργή» και οι αυταπάτες μιας υπερδύναμης
Είχε επαινεθεί για τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χαρακτήρισε τη διαδικασία «Project Freedom»
Από τους έξι ανθρώπους που έχουν προσβληθεί, τρεις έχουν πεθάνει και ένας νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη Νότια Αφρική
Δεν εγκαταλείπω τη συνεργασία με τον Αμερικανό πρόεδρο, τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος
Έθεσε υποψηφιότητα για την γαλλική προεδρία στις εκλογές το 2012, το 2017 και το 2022
Το σχέδιο 14 σημείων που παρουσίασε το Ιράν
Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο
Η πρόταση 14 σημείων που διαβίβασε μέσω του Πακιστάν το Ιράν στις Ηνωμένες Πολιτείες
18χρονη κατηγορεί τον influencer που έχει γίνει γνωστός ως πρόσωπο της τάσης «looksmaxxing»
Συμφώνησε στην 3η κατά σειρά αύξηση των ποσοστώσεων παραγωγής
Ο αλγόριθμος που «έτρεξαν» επιστήμονες και οι αντιδράσεις
Σκληρές εικόνες στο βίντεο ντοκουμέντο από το έγκλημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.