Κοσμος

FDA: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Pfizer σε Αμερικανούς

Θα ακολουθήσει η χορήγησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pfizer εμβόλιο
Εμβολιασμός στο Ηνωμένο Βασίλειο © EPA

«Πράσινο φως» άναψαν, την Πέμπτη, οι εμπειρογνώμονες του FDA σχετικά με τη χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech του κορωνοϊού σε Αμερικανούς.

Ανεξάρτητη επιτροπή συμβούλων του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε χθες Πέμπτη κατά συντριπτική πλειοψηφία την χρήση του εμβολίου της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer εναντίον του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, 17 εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου υπερέβαιναν τα μειονεκτήματά του, τέσσερα ήταν κατά και ένας απείχε.

Έπειτα από τη σύσταση του ανεξάρτητου φορέα, ο FDA μπορεί να εγκρίνει το εμβόλιο BNT162b2 ακόμα και την ίδια ημέρα, αλλά στην πράξη αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την έναρξη διανομής του εμβολίου ήδη από την Παρασκευή (11/12).

Μετά τη δεύτερη δόση, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 95% σε εκείνους που δεν είχαν κορωνοϊό και 94% σε εκείνους που είχαν μολυνθεί ή είχαν αρρωστήσει νωρίτερα.

Στη συνέχεια, η εταιρεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κλινική δοκιμή πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια και ότι δεν υπήρχαν εμπόδια στην έγκριση.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν κλινικές δοκιμές με τη συμμετοχή περίπου 38.000 ανθρώπων άνω των 16 ετών και έξι από τους συμμετέχοντες πέθαναν -δύο από αυτούς που έλαβαν εικονικό φάρμακο και τέσσερις από αυτούς που εμβολιάστηκαν- αλλά η αιτία θανάτου δεν σχετίζεται με το ίδιο το εμβόλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ