- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία 25χρονου
Συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης ζήτησε ο Ράμα - Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών
Αλβανία: Διαδηλώσεις και εκτός Τιράνων για τη δολοφονία 25χρονου από αστυνομικό στα Τίρανα - Οι δηλώσεις του Έντι Ράμα
Σε πόλεις εκτός Τιράνων επεκτείνονται οι διαδηλώσεις στην Αλβανία μετά τη δολοφονία του 25χρονου Κλοντιάν Ράσια από αστυνομικό, με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να προχωρά σε δηλώσεις σήμερα Πέμπτη (11/12).
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Έντι Ράμα καταδίκασε την ενέργεια του αστυνομικού, χαρακτηρίζοντας την πράξη του, παράφορη παραβίαση του νόμου. Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης και του κράτους. Το λόγο, είπε ο Ράμα στη συνέχεια, έχει τώρα η δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Σάντερ Λέσιαϊ, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του. Ο κ. Ράμα ανακοίνωσε ότι δέχτηκε την παραίτηση του υπουργού του, καθώς εκείνος, μετά τις δηλώσεις Ράμα, έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της παραίτησής του.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επωφελήθηκε της ευκαιρίας να υπερασπιστεί το έργο της αστυνομίας και για να καταφερθεί κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα και της αντιπολίτευσης, οι οποίοι, κατά τον Ράμα, βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις στο όνομα του αδικοχαμένου νεαρού για πολιτικά τους οφέλη. Όπως είναι γνωστό, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε το γεγονός, χαρακτηρίζοντας την εκτέλεση του νεαρού, ως αποκορύφωμα της υπέρμετρης χρήσης βίας κατά των πολιτών και ως ένδειξη αξιοποίησης της αστυνομίας σε όφελος της κυβερνητικής πολιτικής και συμφερόντων.
Στα Τίρανα συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, με αφορμή τη δολοφονία του 25χρονου. Το επίκεντρο των διαδηλώσεων έχει επικεντρωθεί έξω από το κτήριο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αλλά και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας. Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει τεθεί επί ποδός, ενώ έβγαλε στους δρόμους της πρωτεύουσας και θωρακισμένα οχήματα. Η βασική της μέριμνα επικεντρώνεται στην προστασία του πρωθυπουργικού μεγάρου.
Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, με τη λαϊκή οργή για τη δολοφονία του 25χρονου από αστυνομικό να ξεχειλίζει
Εν τω μεταξύ την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας για τη δολοφονία του νεαρού άνδρα από αστυνομικό.
«Αποφάσισα να παραιτηθώ αμετάκλητα από το πόστο του υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας» υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, Σαντέρ Λεσάι.
Και πρόσθεσε: «Προσπάθησα με όλες τις ενέργειές μου να αφήσω ένα ίχνος κανονικότητας κατά την άσκηση των καθηκόντων μου».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.