- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Είμαι ομοφυλόφιλος» δήλωσε Γάλλος Υπουργός δημόσια
Τόνισε πως ήθελε να δείξει ότι η ομοφυλοφιλία του δεν ήταν εμπόδιο για να γίνει υπουργός
Ο υπουργός της Γαλλίας, Clément Beaune δήλωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος, στο γαλλικό περιοδικό Têtu
Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clément Beaune δήλωσε δημόσια ότι είναι gay, σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Têtu. «Είμαι ομοφυλόφιλος, και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρώπη, ενώ τόνισε πως ήθελε να δείξει ότι η ομοφυλοφιλία του «δεν ήταν εμπόδιο» στο να γίνει υπουργός.
Επιπλέον, υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τη «LGBT-Free» της Πολωνίας στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όπως και ότι θα στηρίξει την οργάνωση για το δικαίωμα της άμβλωσης.
Στην Πολωνία αρκετοί Δήμοι ανακηρύχτηκαν περιοχές «ελεύθερες από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ», Η ιστορία των ζωνών «ελεύθερων από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ» ξεκινά το 2019. Το Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς, ο δήμαρχος της Βαρσοβίας, Rafał Trzaskowski, υπέγραψε μία διακήρυξη με την οποία υποστήριξε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ της Πολωνίας, και δεσμεύτηκε να εντάξει την ομοφυλοφιλία στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Αυτό έφερε μία σειρά αντιδράσεων από τις υπόλοιπες τοπικές κυβερνήσεις, ορισμένες εξ αυτών σχεδόν αμέσως αυτοανακυρήχθηκαν “LGBT-Free”. Παράλληλα, ο Andrzej Duda, πρόεδρος της Πολωνίας, χρησιμοποίησε τη ρητορική του ενάντια στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ για την επανεκλογή του.
Ωστόσο ο Clément Beaune δεν είναι ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης Μακρόν που μιλά δημόσια για την ομοφυλοφιλία του. Είχε προηγηθεί το 2018 ο Mounir Mahjoubi, ο οποίος τόνισε, ότι ελπίζει αυτό το γεγονός να βοηθήσει τους ομοφυλόφιλους σε μια εποχή που οι ομοφοβικές πράξεις είναι σε άνοδο.
Ο Mounir Mahjoubi είχε δηλώσει ότι η ομοφοβία «μας υποχρεώνει να αποφύγουμε το μίσος και να ζήσουμε τη ζωή μας. «Η ομοφοβία είναι αρρώστια που τρώει την κοινωνία, εισβάλλει στα σχολεία και τραυματίζει τις οικογένειες και τους φίλους».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι αποκλεισμός, εμπάργκο ή οικονομικός πόλεμος;
Πληροφορίες διεθνών μέσων μιλούν για στοχοποίηση άνω των πέντε πυραυλακάτων – Χωρίς επίσημη επιβεβαίωση
Η έκθεση καταγράφει επίσης αύξηση των επιθέσεων από Ισραηλινούς εποίκους
Πύρινη σφαίρα φώτισε τον ουρανό πάνω από την Ευρώπη και καταγράφηκε από επιβάτη σε πτήση
Οι όροι της συμφωνίας, κυρίως οι οικονομικοί
Νέος νόμος επιτρέπει άμβλωση έως 12 εβδομάδες, αλλά οι εκλογές απειλούν την άμεση εφαρμογή του
Το δημοτικό συμβούλιο είχε αφαιρέσει από τον πρίγκιπα Άντριου την ίδια διάκριση το 2022
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Με γραπτή δήλωση «εμφανίστηκε» ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Ραγδαία άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τα πλήγματα στο μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου στον κόσμο
Τα Phantom MK-1 δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες μάχης - Νέο κεφάλαιο στρατιωτικής τεχνολογίας
Μαζικές αναστροφές και ακυρώσεις πτήσεων μετά από επιθέσεις drones στο Ντουμπάι
Τι σημαίνει για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας ο θάνατος κορυφαίων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών
Η εξέλιξη προκάλεσε άμεση αντίδραση στις αγορές, με τις τιμές του πετρελαίου Brent να αυξάνονται περίπου κατά 5%
Ο χολιγουντιανός σταρ επέλεξε να βρίσκεται στο Κίεβο αντί να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων
Βλήμα έπληξε τον σταθμό χωρίς ζημιές, ενώ αυξάνονται οι φόβοι για πυρηνικό κίνδυνο
Συμφωνία των Ευρωπαίων με τον Τραμπ για Ιράν, με αντάλλαγμα στήριξη στην Ουκρανία
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται επίσης ο Αλί Λαριτζανί και ο Αζίζ Νασιρζαντέχ
Χάρτες από το 2021 υποδεικνύουν αδήλωτα κρούσματα και μολυσμένα ζώα στη Γουχάν - Ερωτήματα για διαφάνεια
Ο ηγεμών των ΗΠΑ εκφράζει την ακύρωση του ορθολογισμού και την επιβολή της παράνοιας. Ομιλεί με όρους οπτικών μηνυμάτων και διαφημιστικών σποτ.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.