- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: 24ωρη λειτουργία καταστημάτων πριν τα Χριστούγεννα
Για να αντιμετωπιστεί μέρος των οικονομικών απωλειών από το lockdown λόγω COVID-19
Τα καταστήματα στη Βρετανία θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και για 24 ώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες λόγω κορωνοϊού & lockdown.
Οι νέες λοιμώξεις Covid-19 έπεσαν κατά περίπου 30% στo Ηνωμένο Βασίλειο μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων (εθνικό lockdown).
Για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, ο δείκτης R αναπαραγωγής, δηλαδή μετάδοσης του ιού από ένα φορέα σε άλλους ανθρώπους, έπεσε κάτω από ένα (1), περίπου στο 0,9%, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων μειώνεται με ρυθμό 0% έως 2% τη μέρα, μια σαφής ένδειξη ότι το lockdown είχε αποτέλεσμα.
Ωστόσο, οι οικονομικές συνέπειες από το lockdown παραμένουν δυσβάσταχτες. Περίπου 125.000 θέσεις εργασίας λιανικής χάθηκαν τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, με 13.867 καταστήματα να κλείνουν μόνιμα, δήλωσε το Κέντρο Ερευνών Λιανικής (CRR), ενώ τα μεγάλα βρετανικά καταστήματα, στην προσπάθεια κάλυψης κάποιων από τις οικονομικές απώλειες, φαίνεται να καταφεύγουν στην 24ωρη λειτουργία τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στον βρετανικό Τύπο, τα καταστήματα μπορούν να αποφασίσουν τις ώρες και τις ημέρες λειτουργίας τους τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και θα πρέπει ακόμη και να μπορούν να ανοίγουν για 24 ώρες, αν το επιθυμούν.
Ήδη η αλυσίδα Primark ανακοίνωσε ότι 11 πολυκαταστήματά της θα λειτουργήσουν επί 24ώρου βάσεως μέχρι τις γιορτές, ενώ άλλες αλυσίδες φέρονται έτοιμες να επεκτείνουν μέχρι πολύ αργά το βράδυ τη λειτουργία τους.
Η γνωστή από τη δραστηριότητά της και στην Ελλάδα, Marks & Spencer σκοπεύει να κρατά ανοικτά εκατοντάδες καταστήματά της μέχρι τα μεσάνυχτα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ - SUN
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.