- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τέλος το lockdown στην Αγγλία στις 2 Δεκεμβρίου: Η επόμενη ημέρα
Αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση από τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον
Το lockdown για τον κορωνοϊό στην Αγγλία τελειώνει στις 2 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές - Τι θα ισχύσει μετά.
Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 ότι το lockdown τεσσάρων εβδομάδων, που βρίσκεται σε εφαρμογή στην Αγγλία, δεν θα παραταθεί πέραν τις 2 Δεκεμβρίου, όταν και θα επιστραφεί ένα σύστημα τοπικών απαγορευτικών μέτρων για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «θα επιβεβαιώσει ότι το εθνικό lockdown θα λήξει στις 2 Δεκεμβρίου και θα εξηγήσει πώς η Αγγλία θα επιστρέψει σε ένα σχέδιο τριών επιπέδων τοπικών περιορισμών» ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ σε χθεσινή της ανακοίνωση.
Αυτό το σχέδιο θα επαναφέρει τα ίδια επίπεδα, που είχαν εφαρμοστεί πριν από το lockdown, αλλά «περισσότερες περιοχές θα τοποθετηθούν σε υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για να παραμείνει υπό έλεγχο η εξάπλωση του ιού» και «για να διατηρηθούν τα οφέλη του περιορισμού».
Το σχέδιο θα συζητηθεί λεπτομερώς και θα εγκριθεί σήμερα Κυριακή σε κυβερνητική σύσκεψη και θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα. «Οι υπουργοί θα ανακοινώσουν την Πέμπτη σε ποιο επίπεδο συναγερμού θα τεθεί κάθε περιοχή» ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από τη νόσο στην Ευρώπη (54.600), κάθε βρετανική επαρχία αποφασίζει για τη δική της στρατηγική στην υγειονομική κρίση.
Η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης έρχεται την επομένη από την αυστηροποίηση των περιορισμών σε 11 περιοχές της Σκωτίας και την ανακοίνωση νέων απαγορεύσεων στη Βόρεια Ιρλανδία, διάρκειας δύο εβδομάδων, έως τις 11 Δεκεμβρίου 2020.
Το σχέδιο που θα παρουσιαστεί για την Αγγλία τη Δευτέρα «θα καθορίσει επίσης πώς οι άνθρωποι θα μπορούν να συναντήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα Χριστούγεννα», πρόσθεσε η Ντάουνινγκ Στριτ, υπενθυμίζοντας ότι «οι υπουργοί έχουν καταστήσει σαφές ότι αυτή δεν θα είναι μια φυσιολογική περίοδος διακοπών».
«Οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις στα εμβόλια και στα μαζικά τεστ δίνουν ελπίδα ότι η χρήση περιορισμών για την καταπολέμηση του ιού μπορεί να μειωθεί σταδιακά μέχρι την άνοιξη», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.