- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζόρτζια: Νικητής ο Μπάιντεν μετά την επανακαταμέτρηση των ψήφων
Σύμφωνα με τον Μπραντ Ράφενσπεργκερ, υπουργό Εσωτερικών στην πολιτεία των ΗΠΑ
Νικητή τον Τζο Μπάιντεν έβγαλε και η επανακαταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία της Τζόρτζια όπως ανακοίνωσε ο Μπραντ Ράφενσπεργκερ.
Ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων που κατατέθηκαν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στην πολιτεία της Τζόρτζια και επιβεβαίωσε τη νίκη με οριακή διαφορά του Δημοκρατικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν.
Η ανακαταμέτρηση αποφασίστηκε να γίνει διότι με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο Μπάιντεν επικράτησε με διαφορά μόλις 14.000 ψήφων από τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ράφενσπεργκερ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» πως οι αρχές της πολιτείας θα επικυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα σήμερα.
Η ανακαταμέτρηση έδειξε πως το αποτέλεσμα «είναι ευθυγραμμισμένο πολύ κοντά με αυτό που είχαμε όταν ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα τη βραδιά των εκλογών», τόνισε ο Ράφενσπεργκερ, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WSB. Χαρακτήρισε εντελώς οριακή τη νίκη του Μπάιντεν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η διαφορά δεν ήταν ούτε «μια δαχτυλήθρα» ψήφων.
Εκλογές ΗΠΑ: 52% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ κέρδισε
Δημοσκόπηση που διοργάνωσε η Ipsos έδειξε πως το 52% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε δίκαια στις εκλογές του Τζο Μπάιντεν.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 73% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε γενικά τις εκλογές, χωρίς να εκφέρουν άποψη για το πόσο «δίκαιες» ήταν αυτές. Μόνο το 29% των ψηφοφόρων του Τραμπ θεωρεί ότι η νίκη του Μπάιντεν ήταν δίκαιη. Σημειώνεται ότι στις εκλογές του 2016, το 52% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών θεωρούσε ότι η Χίλαρι Κλίντον είχε χάσει απολύτως δίκαια από τον Τραμπ.
Ακόμα, το 68% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι εκλογές «νοθεύτηκαν» εναντίον του Αμερικανού Προέδρου. Τις ίδιες ανησυχίες, έχουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 33% των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως ανεξάρτητοι, αλλά και το 16% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών. Μόνο το 55% όσων συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί ότι οι αμερικανικές εκλογές του 2020 ήταν «νόμιμες και ακριβείς». Το αντίστοιχο ποσοστό το 2016 ήταν στο 62%.
Τέλος, το 28% θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των εκλογών προήλθε από «παράνομη ψηφοφορία ή εκλογική νοθεία». Το 2016 μόνο το 16% των Αμερικανών πολιτών είχε αυτή την άποψη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε επαινεθεί για τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χαρακτήρισε τη διαδικασία «Project Freedom»
Από τους έξι ανθρώπους που έχουν προσβληθεί, τρεις έχουν πεθάνει και ένας νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη Νότια Αφρική
Δεν εγκαταλείπω τη συνεργασία με τον Αμερικανό πρόεδρο, τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος
Έθεσε υποψηφιότητα για την γαλλική προεδρία στις εκλογές το 2012, το 2017 και το 2022
Το σχέδιο 14 σημείων που παρουσίασε το Ιράν
Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο
Η πρόταση 14 σημείων που διαβίβασε μέσω του Πακιστάν το Ιράν στις Ηνωμένες Πολιτείες
18χρονη κατηγορεί τον influencer που έχει γίνει γνωστός ως πρόσωπο της τάσης «looksmaxxing»
Συμφώνησε στην 3η κατά σειρά αύξηση των ποσοστώσεων παραγωγής
Ο αλγόριθμος που «έτρεξαν» επιστήμονες και οι αντιδράσεις
Σκληρές εικόνες στο βίντεο ντοκουμέντο από το έγκλημα
Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη νέα ειρηνευτική πρόταση
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.