- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πομπέο: Ορισμένες ενέργειες της Τουρκίας είναι πολύ επιθετικές
«Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν για να πείσουν τον Ερντογάν ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι προς το συμφέρον του λαού του»
Τις επιθετικές τακτικές που εφαρμόζει η Τουρκία σχολίασε μεταξύ άλλων ο Μάικ Πομπέο κατά τις διαβουλεύσεις του με τον Εμανουέλ Μακρόν.
Σχετικά με την επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι σε άλλες χώρες μίλησαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, όπως τόνισε ο πρώτος σε δηλώσεις του.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Πομπέο σημείωσε πως «ο Πρόεδρος Μακρόν και εγώ έχουμε περάσει πολύ χρόνο συζητώντας τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας και συμφωνήσαμε ότι είναι πολύ επιθετικές» και πρόσθεσε πως πεδίο συζητήσεων υπήρξε η «τουρκική υποστήριξη προς το Αζερμπαϊτζάν κατά τη διαμάχη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Επίσης, αναφερθήκαμε στη δράση της (σ.σ. της Τουρκίας) στη Λιβύη, όπου επίσης εισήγαγαν δυνάμεις από τρίτες χώρες ή στη δράση της στην Ανατολική Μεσόγειο και θα μπορούσα να συνεχίσω αυτόν τον κατάλογο».
Εν συνεχεία, ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ επεσήμανε πως «η αμερικανική θέση για τη διεθνοποίηση των συγκρούσεων είναι επιβλαβής για όλες τις εμπλεκόμενες χώρες», ενώ κάλεσε τη Ρωσία και την Τουρκία, «να μην μπλέκονται σε αυτές τις διαμάχες».
Καταλήγοντας, ο Πομπέο επεσήμανε πως «η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν για να πείσουν τον Ερντογάν ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι προς το συμφέρον του λαού του».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέσμευση και από τις δύο πλευρές ότι θα απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας μεταξύ τους
Mια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια
Εν αναμονή καταστροφικών πλημυρών οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις για τα Στενά του Ορμούζ
Yποβλήθηκαν 626 αιτήσεις για μόλις 27 θέσεις
Παρά τη συμφωνία, η δικαστική διαμάχη με την κλινική συνεχίζεται
Μόνο ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μπορεί να επιτρέψει εξαιρέσεις
106 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 μετρά πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη νίκη του στο Circuit de Barcelona
«Η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας», δηλώνουν οι ηγέτες της G7
Πώς ξεκίνησε αυτή η φήμη για το παρασιτικό γατόψαρο του γλυκού νερού και τι ισχύει
Με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται η στρατηγική θέση του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας
Η συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν αποκαλύπτει τα όρια της ισχύος όλων των πρωταγωνιστών της περιοχής
Στη Σύνοδο G7 στο Εβιάν της Γαλλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν 185 εκατ. ευρώ στον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο
Προειδοποιεί η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία
Τι ισχύει για λιπάσματα και ετικέτες
Οι έλεγχοι θα γίνονται με τη μορφή τεστ σάλιου
Η έρευνα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2024, έπειτα από πληροφορίες
Aκινητοποιημένοι 20.000 ναυτικοί και 500 πλοία – Επόμενο στάδιο η αποναρκοθέτηση
Οι σπαρακτικές καταγγελίες επιζωσών στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.