- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ζήτησε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κέντρου κατάρτισης για ιμάμηδες
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός «ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την κατάρτιση των ιμάμηδων», αφότου απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της ισλαμιστικής επίθεσης που διαπράχθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βιέννη.
«Είναι πολύ σημαντικό να επιδείξουμε αποφασιστικότητα σε αυτό. Νομίζω, για παράδειγμα, ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να έχουμε συζητήσεις σχετικά με την ιδέα που είχε αναφερθεί πριν από καιρό, για την ίδρυση ενός ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την εκπαίδευση των ιμάμηδων» δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Πρέπει να «διασφαλιστεί ότι αυτό το μήνυμα της ανεκτικότητας, του ανοίγματος, θα μπορεί να μεταδοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο (...), να διασφαλιστεί ότι είναι αποδεκτή η υπεροχή του αστικού δικαίου» συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου.
Ο Μισέλ έκανε τις δηλώσεις αυτές έχοντας δίπλα του τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, την παραμονή της μίνι συνόδου κορυφής με τηλεδιάσκεψη στην οποία θα μετάσχουν οι δύο ηγέτες, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.
Ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος ταξίδεψε στη Βιέννη για να αποδείξει την «ευρωπαϊκή φιλία», προηγουμένως είχε μεταβεί στο σημείο όπου έγινε η τζιχαντιστική επίθεση, όπου οι Βιεννέζοι άφησαν εκατοντάδες κεριά για να αποτίσουν φόρο τιμής στους τέσσερις νεκρούς από τα πυρά του Κουτίμ Φετζουλάι, πριν από ακριβώς μια εβδομάδα στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας.
«Θεωρούμε ότι αυτή η τρομοκρατική απειλή αποτελεί θεμελιώδη, σοβαρή απειλή κατά των αξιών στις οποίες βασίζεται το ευρωπαϊκό σχέδιο και δεν έχουμε την πρόθεση να επιδείξουμε αδυναμία, χαλαρότητα», επέμεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Συζήτησε επίσης με τον καγκελάριο Κουρτς το θέμα των μαχητών που ήθελαν να ενταχθούν στις τάξεις του τζιχάντ και ανάμεσά τους, εκείνοι που έχουν επιστρέψει, όπως ο δράστης της επίθεσης της Βιέννης.
«Είναι σημαντικό να έχουμε κοινές στρατηγικές για να διασφαλίσουμε την παρακολούθηση αυτών των ανθρώπων, οι διαδικασίες αποριζοσπαστικοποίησης δεν είναι τόσο απλές», υπογράμμισε ο Μισέλ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.