- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Spiegel: O Μπάιντεν ξαναβάζει το κεφάλι στο Άγαλμα της Ελευθερίας
Η «συνέχεια» ενός εξωφύλλου του 2017 που είχε προκαλέσει αντιδράσεις
Στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel παρουσιάζει τον Τζο Μπάιντεν να ξαναβάζει το κεφάλι στο Άγαλμα της Ελευθερίας στη θέση του
Τον γύρο του κόσμου κάνει το εξώφυλλο του Der Spiegel με το Άγαλμα της Ελευθερίας και τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Στις αρχές του Φεβρουαρίου 2017, μέρες μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, το Der Spiegel είχε προκαλέσει αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια φιλοξενώντας στο εξώφυλλό του ένα σκίτσο που απεικόνιζε τον μεγιστάνα Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ως τζιχαντιστή να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας κρατώντας ένα ματωμένο μαχαίρι στο ένα του χέρι και το κεφάλι του αγάλματος που αιμορραγεί στο άλλο.
Στην χθεσινή του ψηφιακή έκδοση, μετά την νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό φιλοξένησε σκίτσο του ίδιου δημιουργού, αυτή τη φορά να δείχνει τον Δημοκρατικό νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να βάζει πίσω στη θέση του το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας. Με λεζάντα: «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», το χαρακτηριστικό σλόγκαν του Τραμπ.
«Το νέο μου σκίτσο στο εξώφυλλο του Der Spiegel, το Άγαλμα της Ελευθερίας επέστρεψε με όλα του τα κομμάτια ενωμένα», έγραψε σε tweet του ο σκιτσογράφος, Εντέλ Ροντρίγκεζ, Κουβανός, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1980 ως πολιτικός πρόσφυγας.
Η αρχισυντάκτρια του Der Spiegel, Μπάρμαρα Χανς ανέφερε πως το εξώφυλλο με τον Μπάιντεν ήταν μία από τις δύο εκδοχές που είχε ετοιμάσει το περιοδικό για το εξώφυλλο του τεύχους του Σαββάτου, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της Τρίτης.
Το άλλο εξώφυλλο εμφανίζει τον Τραμπ ταμπουρωμένο στο Οβάλ Γραφείο, με στρατιωτική στολή και όπλο ανά χείρας, με τίτλο «Ο καταληψίας».
Έπειτα από τέσσερις ημέρες γεμάτες σασπένς, ο Δημοκρατικός υποψήφιος και πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε χθες νικητής με τουλάχιστον 273 μεγάλους εκλέκτορες, χάρη στην επικράτησή του στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και οι New York Times.
Ωστόσο όταν η χθεσινή έκδοση του περιοδικού εστάλη στο τυπογραφείο, περίπου στις 15:00 ώρα Γερμανίας χθες, δεν ήταν ξεκάθαρο το εκλογικό αποτέλεσματα σε αυτές τις εναπομείναντες πολιτείες των ΗΠΑ.
Για αυτό και είχε προετοιμαστεί και το δεύτερο εξώφυλλο με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αυτό το ρεκόρ καύσωνα έχει μετατρέψει το Λονδίνο σε ένα κολλώδες, καυτό καζάνι», λέει η Greenpeace
Για άδικη μεταχείριση κάνει λόγο η Γερμανίδα Έντα Πιλτς
«Είναι η αρχή της αρχής. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας», δήλωσε ο Μάρκο Ρούμπιο
Ένα ασφαλές υλικό για τον άνθρωπο, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους
Το θύμα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο εργαζόμενος συνελήφθη
«Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Σήμερα ήταν το πρώτο βήμα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
Η αντιπαράθεση φέρεται να διήρκεσε αρκετά λεπτά, με το βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τέταρτο νεκρό παιδί τις τελευταίες μέρες στη Γαλλία
Αισιοδοξία για τερματισμό των εχθροπραξιών
Ο Ντόναλντ Τραμπ βάζει πάλι στο στόχαστρο την Ευρώπη
To συγκινητικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ένα από τα drones έπληξε το κατάστρωμα φορτηγού πλοίου, ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν τα υπόλοιπα τρία
Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και πέντε ετών
Ολόκληρη η κροατική ακτή της Αδριατικής βρίσκεται ήδη σε κόκκινο συναγερμό
Η αστυνομία εμπόδισε τους περαστικούς να τραβήξουν φωτογραφίες
«Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ αντάξιος του ανθρώπου», είπε χαρακτηριστικά ο ποντίφικας
Τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της οικογένειας που ταξίδεψε από τη Γερμανία για διακοπές
Όλα όσα «απαγορεύουν» τον κλιματισμό στη χώρα, τη στιγμή που ο καύσωνας βασανίζει τους Γάλλους
Σφοδρή επίθεσή με drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
Οι τραυματίες ανέρχονται σε 2.980
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.