- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λυών: Ερωτική αντιζηλία ο λόγος επίθεσης κατά του Έλληνα ιερέα
Ομολόγησε ο δράστης, ένας 40χρονος από τη Γεωργία και αποκάλυψε ότι η γυναίκα του είχε παράνομη ερωτική σχέση με τον κληρικό
Συνελήφθη ο ένοπλος που πυροβόλησε δύο φορές τον Έλληνα ιερέα στη Λυών και αποκάλυψε ότι ο κληρικός είχε παράνομο δεσμό με τη γυναίκα του.
Στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας βρίσκεται ο ένοπλος που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον ορθόδοξο ιερέα στη Λυών.
Τα κίνητρά του συνδέονται με ερωτική αντιζηλία. Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 και ο δράστης συνελήφθη την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο 40χρονος Georgi P., γεωργιανής υπηκοότητας, αφού ομολόγησε την πράξη του, αποκάλυψε ότι ο Έλληνας ιερέας είχε παράνομη ερωτική σχέση με τη σύζυγό του.
Υπό κράτηση βρίσκεται και η σύζυγος του ενόπλου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Ο ορθόδοξος ιερέας, ελληνικής καταγωγής, δέχτηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο, την ώρα που ετοιμαζόταν να κλείσει τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών. Η μία σφαίρα βρήκε τον 52χρονο στο ήπαρ και η άλλη στον θώρακα.
Τα νεότερα για την πορεία της υγείας του αναφέρουν ότι ο Έλληνας ιερέας έχει βγει από το κώμα, ωστόσο η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη. Από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση στη Λυών, οι γαλλικές αρχές ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές, επαναλαμβάνοντας ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα και δεν μπορούν να συνδεθούν με την «τρομοκρατία» ή με «εξτρεμιστική δράση».
Ποιος είναι ο Χανιώτης ιερέας π. Νικόλαος Κακαβελάκης που δέχτηκε πυρά έξω από εκκλησία στη Λυών
Ο τραυματισμένος Έλληνας ιερέας, σύμφωνα με το ekriti.gr, έχει καταγωγή από τα Χανιά, είναι 52 ετών και έχει δύο παιδιά.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον π. Νικόλαος Κακαβελάκης θεολόγο και ιστορικό, που δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στη Λυών, με την οικογένειά του. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», είχε μετακομίσει μόνιμα στις αρχές του 2010 και πριν από έναν μήνα εγκατέλειψε τη θέση του στην ενορία για οικογενειακούς λόγους, ζητώντας να τοποθετηθεί σε άλλη χώρα της Ευρώπης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Ιαπωνίας, δεύτερη σε έκταση μετά από εκείνη του 2025 στο Όφουνατο
Επιχειρησιακό πλαίσιο για το Άρθρο 42.7 με φόντο τις δηλώσεις Τραμπ
Γυναίκα περιγράφει τη διαδικασία λίγο πριν το τέλος
Έκθεση προειδοποιεί για ζοφερές προοπτικές το 2026
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο γνωστός ράπερ
Νέα διαγραφή καναλιών λόγω παραβίασης όρων - Εντείνεται η ανησυχία για επικίνδυνες πρακτικές
«Ποιον από τους δύο;» είπε ατάραχη στους αστυνομικούς - Πιθανή η θανατική ποινή
Ο Μοράντε ντε λα Πουέμπλα περιγράφει τον «πιο επώδυνο τραυματισμό της ζωής του» μετά την επίθεση ταύρου στη Σεβίλλη
Το απίστευτο ατύχημα κατά τη διάρκεια οδικού ταξιδιού στην έρημο και η δραματική επιχείρηση διάσωσης με σχοινιά
Τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον δούκα του Σάσεξ
Ποιες άλλες περιοχές χτύπησε η Μόσχα
«Η ΕΕ να φορολογήσει τα έκτακτα κέρδη»
Αλλαγή πλάνων από την Ουάσιγκτον
Εσωτερικό email του Πενταγώνου αποκαλύπτει σχέδια τιμωρίας συμμάχων για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε νέα φάση η ελληνογαλλική συμμαχία
Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη «αλλαγή στην συμπεριφορά των επιβατών»
Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο εστίασης - Τουλάχιστον έξι τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η συγκυρία της επίσκεψης έχει έντονο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με την 250ή επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
Τι αναφέρουν οι NYT για τον διάδοχο Αγιατολάχ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.