- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκλογές ΗΠΑ, λίγο πριν το φίνις: Ο Μπάιντεν αγγίζει την Προεδρία
Το επικρατέστερο σενάριο, η μάχη για τη Γερουσία
Εκλογές στις ΗΠΑ: Μάχη Μπάιντεν- Τραμπ- Ποια η εκτίμηση για τις πολιτείες-κλειδιά- Πότε θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα
Με τις Προεδρικές εκλογές να μην έχουν αναδείξει ακόμα νικητή, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για άλλη μια νύχτα ατελείωτων εκτιμήσεων και καταμετρήσεων ψήφων.
Με τα τελευταία δεδομένα, ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει 253 εκλέκτορες και πλέον του λείπουν μόνο 17 για τη νίκη.
Αυτούς θα τους βρει κατά πάσα πιθανότητα σε Αριζόνα (11) και Νεβάδα (7) όπου προηγείται σταθερά, ενώ το προβάδισμα του αναμένεται να αυξηθεί όσο ενσωματώνεται η επιστολική ψήφος. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί, τότε ο Μπάιντεν θα μπορεί να χάσει τόσο σε Τζώρτζια και Βόρεια Καρολίνα όπου υπολείπεται με μικρή διαφορά – όσο και στην Πενσυλβάνια, όπου έχει μειώσει την απόσταση από τον Τραμπ στις 320.000 ψήφους με 84% ενσωμάτωσης.
Η πρώτη καθοριστική εκτίμηση για απόψε θα έρθει στις 05:00 το πρωί, όταν η κομητεία της Μαρικόπα στην Αριζόνα θα δώσει ανανεωμένη καταμέτρηση, ενώ θα ακολουθήσει ακόμα μια στις 08:30. Αυτές οι ενσωματώσεις ουσιαστικά θα καθορίσουν αν η Αριζόνα θα παραμείνει μπλε, καθώς στη Μαρικόπα βρίσκεται το Φοίνιξ – η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Αριζόνα, όπου οι Δημοκρατικοί υπερεκπροσωπούνται. Αντίστοιχα, νωρίς το πρωί θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα και για τη Νεβάδα, με την ώρα της ενσωμάτωσης των καθοριστικών Λας Βέγκας και Ρένο να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα. Πριν λίγο, ο αρχισυντάκτης του Five Thirty Eight, Νέιτ Σίλβερ, σημείωσε την ειρωνεία πως το μονοπάτι του Τραμπ για τη νίκη έχει απόλυτη ανάγκη τις επιστολικές Ρεπουμπλικανικές ψήφους σε αυτές τις πολιτείες – της στιγμή που ο Πρόεδρος καταγγέλλει από το πρωί την επιστολική διαδικασία.
Τέλος, η μάχη της Γερουσίας παραμένει αμφίρροπη. Αυτή τη στιγμή οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν 47 έδρες, με τους Δημοκρατικούς να ακολουθούν με 46, με 51 έδρες να απαιτούνται για την πλειοψηφία. Εφόσον όμως έχουμε ισοπαλία με 50 έδρες για τον καθένα, τότε η πλειοψηφία περνάει στο κόμμα που ελέγχει τον Λευκό Οίκο. Έτσι, αν κερδίσει ο Μπάιντεν, τότε οι Δημοκρατικοί θα χρειάζονται ακόμα 4 αντί για 5 έδρες, ενώ αν κερδίσει ο Τραμπ, τότε οι Ρεπουμπλικάνοι θα χρειάζονται 3 αντί για 4.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική κόντρα για το αν θα σταματήσει η αλλαγή των ρολογιών
Από τη Δευτέρα έχουν συλληφθεί περίπου 5.000 άνθρωποι
Χιλιάδες βίντεο με γυναίκες χωρίς τη συγκατάθεσή τους
Από 100 ευρώ και πάνω η βόλτα
Σε τροχιά εξέγερσης τα σχολεία - ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Bρίσκεται πλέον στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης με φόντο την κληρονομιά
Οι Φιλελεύθεροι ζητούν στοιχεία για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους ιδιοκτήτες της ομάδας
Συναγερμός μετά τον εντοπισμό ύποπτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη Λευκορωσία
Νοσηλεύεται στο Τενεσί - Παγώνουν οι εκτελέσεις και ξεκινά έρευνα
Πολιτικοί τριγμοί για την κυβέρνηση Σάντσεθ - Στους δρόμους οι ενοικιαστές
Απολύθηκε ένας από τους 7 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό
Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα
Τι σημαίνει για τις τιμές
Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Δεκεμβρίου
Ενόψει των εκλογών της 27ης Οκτωβρίου
Η Ένωση Ενοικιαστών δηλώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στις μαζικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου
Η Σιμπέλ Σαβέλα επρόκειτο το βράδυ της Τρίτης να παραδώσει τη μικρή Βίβιαν στον πρώην σύζυγό της
Αξιωματούχος χαρακτήρισε τα τηλεοπτικά δίκτυα «επιδεικτικά και ανέντιμα»
Δακρυγόνα στο Στρασβούργο, πυροτεχνήματα κατά αστυνομικών στη Μασσαλία και πυρπολημένοι κάδοι στη Ρεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.