Κοσμος

Κορωνοϊός-Βρετανία: Προειδοποίηση Τζόνσον για τους θανάτους

«Μπορεί να δούμε τον χειμώνα αυτόν διπλάσιο αριθμό θανάτων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον © EPA/ ANDY RAIN

Μπόρις Τζόνσον: Τι αναμένεται να πει σήμερα ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου για τον κορωνοϊό λίγο πριν το lockdown.

O πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να προειδοποιήσει σήμερα, σύμφωνα με το BBC, ότι οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία μπορεί να είναι διπλάσιοι αυτόν τον χειμώνα σε σύγκριση με το πρώτο κύμα της πανδημίας. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται εντός της ημέρας να ενημερώσει τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την καραντίνα των τεσσάρων εβδομάδων, καθώς οι προοπτικές των απωλειών από τον ιό φαίνονται ακόμη πιο δραματικές και από την εκατόμβη της περασμένης άνοιξης.

«Τα μοντέλα των επιστημόνων μας δείχνουν ότι εάν δεν δράσουμε τώρα, μπορεί να δούμε τον χειμώνα αυτόν διπλάσιο αριθμό θανάτων ή και ακόμη περισσότερους σε σχέση το πρώτο κύμα. Προ τέτοιων μεγεθών, δεν υπάρχει εναλλακτική από την περαιτέρω δράση σε εθνικό επίπεδο» πρόκειται να πει ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

Στη δήλωσή του προς τους Βρετανούς βουλευτές κατά τις 5.30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ο Μπόρις Τζόνσον θα εξηγήσει ότι ορθώς δοκίμασε πρώτα κάθε άλλη επιλογή από το κλείσιμο παμπ, εστιατορίων, χώρων λατρείας και μη αναγκαίων καταστημάτων, που τίθεται σε εφαρμογή από την Πέμπτη και ως τις 2 Δεκεμβρίου.

Αρκετοί υπουργοί φέρονται να δηλώνουν ότι η καραντίνα θα συνεχιστεί και μέσα στο 2021, με μια μικρή μόνο χαλάρωση κατά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την εφημερίδα Times.
Η αξιωματική αντιπολίτευση του Εργατικού Κόμματος όχι μόνο είναι υπέρ των αυστηρών μέτρων αλλά επικρίνει την κυβέρνηση για την καθυστερημένη λήψη τους.

Την ίδια ώρα, η Βρετανία μετρά 46.700 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ