- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ-Εκλογές: Ουρές οι ψηφοφόροι στα εκλογικά κέντρα της Φλόριντα
Ήδη έχουν ψηφίσει περίπου 30 εκατομμύρια άτομα
Οι ψηφοφόροι στη Φλόριντα έκαναν ουρά έξω από τα εκλογικά κέντρα χθες Δευτέρα, την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η πρώιμη ψηφοφορία στην πολιτεία για τις εκλογές.
Την ώρα που έχουν ψηφίσει ήδη περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικανοί, στη Φλόριντα σχηματίζονται ουρές από τους ψηφοφόρους που περιμένουν να ρίξουν το ψηφοδέλτιό τους ενόψει των εκλογών.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε περιοδεία χθες στην Αριζόνα, εν μέσω ενδείξεων ότι στην πρώιμη ψηφοφορία προηγούνται οι Δημοκρατικοί.
Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με μέλη της προεκλογικής του ομάδας ο Τραμπ εμφανίστηκε ιδιαίτερα σίγουρος για τον εαυτό του όταν σχολίασε την προεκλογική κούρσα, αγνοώντας τις δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο που τον εμφανίζουν πίσω από τον υποψήφιο τον Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.
«Θα κερδίσουμε. Δεν θα σας το έλεγα αυτό ίσως δύο, τρεις εβδομάδες νωρίτερα».
Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι έχει καταφέρει να μειώσει το προβάδισμα του Μπάιντεν στην Πενσιλβάνια, μία από τις πολιτείες κλειδί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε χθες. Η δημοσκόπηση εμφανίζει τον Μπάιντεν να προηγείται με 49% ως 45% στην πολιτεία αυτή, ποσοστό μικρότερο κατά τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης φαίνεται να προηγείται και στο Ουισκόνσιν με ποσοστό 51% ως 43%.
Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει είτε μέσω επιστολής είτε με φυσική παρουσία σε 44 πολιτείες και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον ως το απόγευμα χθες, σύμφωνα με το U.S Elections Project του πανεπιστημίου της Φλόριντα.
Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 21% του συνόλου των Αμερικανών που ψήφισαν το 2016 (136,6 εκατομμύρια). Το 2016, 5,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι είχαν ψηφίσει ως τις 23 Οκτωβρίου, 16 ημέρες πριν την ημέρα των εκλογών.
Η αύξηση στον αριθμό αυτών που ψηφίζουν πρώιμα οφείλεται φέτος στην επιθυμία πολλών Αμερικανών να αποφύγουν τις μεγάλες ουρές την ημέρα των εκλογών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όμως φαίνεται επίσης να αντικατοπτρίζει κυρίως τον ενθουσιασμό των Δημοκρατικών.
Στις πολιτείες που αναφέρουν το κόμμα που ψηφίζουν οι πρώιμοι ψηφοφόροι, σχεδόν το 54% είναι υποστηρικτές των Δημοκρατικών, έναντι του 25% των Ρεπουμπλικάνων.
Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι υποστηρικτές του Τραμπ σκοπεύουν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία την ημέρα των εκλογών, έπειτα από μήνες που ο Αμερικάνος πρόεδρος ισχυρίζεται χωρίς στοιχεία ότι η επιστολική ψήφος δεν είναι αξιόπιστη.
Αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ουρές ψηφοφόρων να περιμένουν σε 52 από τις 67 κομητείες της Φλόριντα χθες. Εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν, οι περισσότεροι φορώντας μάσκα, μέσα στη βροχή.
Η Φλόριντα είναι μια πολιτεία την οποία πρέπει να κερδίσει ο Τραμπ, καθώς χωρίς αυτή δεν θα έχει πολλές πιθανότητες να νικήσει στις εκλογές. Η Φλόριντα έχει 29 εκλέκτορες, όσους και η Νέα Υόρκη, λίγους λιγότερους από την Καλιφόρνια και το Τέξας.
Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 7 ως τις 14 Οκτωβρίου στην πολιτεία έδειχνε τον Μπάιντεν να προηγείται με 49% έναντι του Τραμπ, με 47%, όμως το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι 4 μονάδες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη μια θητεία
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC είχε απαχθεί στις 31 Ιανουαρίου
Η «σκληρή» και η «ήπια» αριστερά, ο Keir Starmer, ο Andy Burnham και οι άλλοι
Γυναίκες κατήγγειλαν επιθέσεις με σύριγγες που περιείχαν άγνωστες ουσίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η αριστερά ηττήθηκε στη Λατινική Αμερική. Όχι όμως και ο λαϊκισμός, ο οποίος έχει αποδειχθεί πως απειλεί τη Δημοκρατία.
Γιατροί και νοσηλευτές εργάστηκαν χωρίς ίντερνετ, email και ψηφιακά αρχεία
Αισιοδοξία για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά τις νέες διαπραγματεύσεις
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τα προβλήματα σε βανδαλισμούς
Yπό μυστηριώδεις συνθήκες
Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η ηλικία τους
Το βίντεο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στα social media
Τα παιδιά ηλικίας 2 και 4 ετών εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε χώρο στάθμευσης
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε εσωτερική διαδρομή στις ΗΠΑ
Η συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας δεν αφορά μόνο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης
Παράλληλα, η προσφορά θέσεων παραμένει περιορισμένη
Ο «βασιλιάς του Βορρά» θέλει να αντικαταστήσει τον Κιρ Στάρμερ - Η πολιτική διαδρομή του
Δεν έγινε τίποτα από όσα υποσχέθηκαν οι Brexiteers
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.