- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μπάιντεν: Ο Τραμπ δεν έχει κάνει τίποτα για τον κορωνοϊό
«Τι έχει κάνει; Τίποτα. Συνεχίζει πάντα να μη φοράει μάσκα»
Για την έλλειψη μέτρων κατά του κορωνοϊού κατηγόρησε για ακόμα μία φορά τον Ντόναλντ Τραμπ ο Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξη που παραχώρησε.
Νέες μομφές εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αναφορικά με τα μέτρα που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Τραμπ πως δεν έχει κάνει «τίποτα» για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 217.000 ανθρώπους από τους 8 εκατομμύρια και πλέον που έχουν προσβληθεί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του αρχηγού του κράτους.
«Τι έχει κάνει; Τίποτα. Συνεχίζει πάντα να μη φοράει μάσκα», είπε το πρώην δεξί χέρι του Μπαράκ Ομπάμα στο πλατό του τηλεοπτικού δικτύου ABC απαντώντας σε ερωτήσεις ψηφοφόρων κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης σε κλειστό χώρο που αναμεταδιδόταν απευθείας, ενώ την ίδια ώρα ο αντίπαλός του έκανε το ίδιο μπροστά στις κάμερες ανταγωνιστικού τηλεοπτικού δικτύου.
Η έμμεση αναμέτρηση αυτή στο λεγόμενο prime-time της αμερικανικής τηλεόρασης, την ώρα της υψηλής τηλεθέασης, προσέλκυσε ενδιαφέρον, καθώς έγινε αντί του δεύτερου ντιμπέιτ των υποψήφιων, που ακυρώθηκε.
«Μας είπε πως δεν αποκάλυψε σε κανέναν τίποτε διότι φοβόταν πως οι Αμερικανοί θα πανικοβάλλονταν», τόνισε ο Μπάιντεν στη Φιλαδέλφεια. «Οι Αμερικανοί δεν πανικοβάλλονται. Αυτός πανικοβλήθηκε».
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον εαυτό του ερωτώμενος γιατί οργάνωσε την εκδήλωση για να παρουσιάσει τη δικαστή που πρότεινε για μια θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο, στην οποία πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν φόραγαν μάσκες και αργότερα αρκετοί διαγνώστηκε πως προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, ανάμεσά τους γερουσιαστές της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων.
«Είμαι πρόεδρος — πρέπει να βλέπω κόσμο, δεν μπορώ να κλειστώ σε κανένα υπόγειο», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς σχετικά μπροστά στους ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε ανοικτό χώρο στο Μαϊάμι που αναμεταδιδόταν απευθείας από το NBC, καταφερόμενος εμμέσως εναντίον της προσεκτικής προσέγγισης που τηρεί ο αντίπαλός του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.