Κοσμος

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Ζοζέπ Μπορέλ

Αλλά και ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της Ε.Ε., Γιάνεζ Λέναρτσιτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ © EPA/ JOHANNA GERON

Σε προληπτική καραντίνα μπήκε ο Ζοζέπ Μπορέλ και ο Γιάνεζ Λέναρτσιτς καθώς ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Τόσο ο Ζοζέπ Μπορέλ όσο και ο Γιάνεζ Λέναρτσιτς ανακοίνωσαν, την Τρίτη (13/10), πως μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα επειδή ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μπορέλ έγραψε το εξής:

«Ενημερώθηκα, σήμερα το απόγευμα (σ.σ. Τρίτη 13/10), ότι ένα μέλος της αντιπροσωπείας που ταξίδεψε μαζί μου και με τον Γιάνεζ Λέναρτσιτς στην Αιθιοπία, την περασμένη εβδομάδα, έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό. Είχα αρνητικό τεστ, κατά την επιστροφή μου, την Κυριακή. Απομονώνομαι σύμφωνα με τους κανόνες και θα περιμένω να κάνω το δεύτερο τεστ».

​Από την πλευρά του, ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της Ε.Ε., Γιάνεζ Λέναρτσιτς, ανέφερε στο Twitter την Τρίτη (13/10):

«Σήμερα (σ.σ. Τρίτη 13/10), πληροφορήθηκα ότι ένα μέλος της ομάδας μου, που δεν βρισκόταν σε αποστολή στην Αιθιοπία στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, έχει βρεθεί θετικό στη νόσο COVID-19. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα Δημόσιας Υγείας, αυτο-απομονώθηκα και εργάζομαι από το σπίτι εν αναμονή του δεύτερου τεστ. Δεν έχω συμπτώματα και αισθάνομαι καλά. Μείνετε ασφαλείς!».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα Δημόσιας Υγείας, εγώ και τα μέλη της ομάδας μου που ταξίδεψαν στην Αιθιοπία, έκαναν τεστ πριν από την επίσκεψη και κατά την επιστροφή στις Βρυξέλλες, και στις δύο περιπτώσεις ήταν αρνητικά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ