- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
ΗΠΑ: Οι περισσότεροι ΛΟΑΤΚΙ μαθητές & φοιτητές υφίστανται βία
Λεκτική ή σωματική, εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσδιορισμού
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από την GLSEN, οι περισσότεροι ΛΟΑΤΚΙ μαθητές και φοιτητές στις ΗΠΑ έχουν πέσει θύματα λεκτικής ή σωματικής βίας
Σχεδόν όλοι οι μαθητές και φοιτητές που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ στις ΗΠΑ έχουν δεχτεί προσβλητικά σχόλια για την σεξουαλικότητά τους ή για την ταυτότητα φύλου τους, του τύπου «αυτό είναι τόσο γκέι», σε χώρους όπως καφετέριες στις πανεπιστημιουπόλεις ή σε χώρους έξω από τις παιδικές χαρές, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.
Σχεδόν το 99% των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών ή των διεμφυλικών μαθητών ή φοιτητών ηλικίας από 13 ως 21 ετών, κατήγγειλαν ότι έχουν ακούσει να γίνονται υποτιμητικά σχόλια για την σεξουαλικότητά τους ή για την έμφυλη ταυτότητά τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από την GLSEN, μια αμερικανική εκπαιδευτική ομάδα πίεσης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.
Σχεδόν το 92% απάντησε ότι «αναστατώθηκε» από τα σχόλια, αναφέρει η Εθνική Έρευνα για το Κλίμα στα Σχολεία 2019, στο πλαίσιο της οποίας ρωτήθηκαν 16.700 μαθητές και φοιτητές ΛΟΑΤΚΙ κατά το διάστημα Απριλίου-Αυγούστου τον περασμένο χρόνο.
«Στο σχολείο μου είναι μεγάλο ταμπού για τους καθηγητές ειδικά να μιλάνε για ζητήματα των ΛΟΑΤΚΙ», λέει ο 17χρονος Έιντεν Κλάουντ, μαθητής σε ένα μικρό, συντηρητικό ιδιωτικό σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί.
«Παρότι υπάρχουν πολλοί μαθητές κουίρ στο σχολείο μου - όπως υπάρχουν και σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο - αισθάνεσαι πολύ απομονωμένος», λέει ο Κλάουντ, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως κουίρ, δηλαδή ούτε απόλυτα αρσενικό ούτε απόλυτα θηλυκό.
H συζήτηση ζητημάτων που αφορούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ στα σχολεία έχει γίνει αφορμή για διένεξη σε όλο τον κόσμο και τον περασμένο χρόνο κάποιοι γονείς στη Βρετανία διαμαρτυρήθηκαν κατά της ένταξης στο πρόγραμμα μαθημάτων του θέματος της σεξουαλικότητας και της ταυτότητας φύλου.
Η έκθεση της GLSEN, για τις ανάγκες της οποίας ρωτήθηκαν μαθητές και φοιτητές και στις 50 αμερικανικές πολιτείες καθώς και στην Περιφέρεια της Κολούμπια, το Πουέρτο Ρίκο, την Αμερικανική Σαμόα και το Γκουάμ, διαπίστωσε ότι η ομοφοβία είναι διάχυτη εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Σχεδόν το 97% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν ακούσει τη φράση "κανένας ομοφυλόφιλος" στο σχολείο, ενώ πάνω από το 95% απάντησαν ότι έχουν δεχτεί προσβλητικούς χαρακτηρισμούς όπως "παλιολεσβία" και "παλιοαδερφή".
Περίπου το 69% απάντησαν ότι έχουν δεχτεί λεκτική κακοποίηση εξαιτίας της σεξουαλικής τους ταυτότητας, ενώ μόλις κάτι λιγότερο από το 57% απάντησαν ότι έχουν δεχτεί προπηλακισμούς ή απειλές εξαιτίας της έκφρασης του φύλου τους.
Το 11% των ΛΟΑΤΚΙ μαθητών και φοιτητών απάντησαν ότι έχουν δεχτεί σωματική βία ή έχουν "δεχτεί κλωτσιά, γροθιά ή τραυματισμό με όπλο" εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους, σημειώνει η έκθεση.
Μόλις κάτω από το 10% ανέφεραν τις ίδιες εμπειρίες εξαιτίας της έκφρασης του φύλου τους, προστίθεται.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.