- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Οι περισσότεροι ΛΟΑΤΚΙ μαθητές & φοιτητές υφίστανται βία
Λεκτική ή σωματική, εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσδιορισμού
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από την GLSEN, οι περισσότεροι ΛΟΑΤΚΙ μαθητές και φοιτητές στις ΗΠΑ έχουν πέσει θύματα λεκτικής ή σωματικής βίας
Σχεδόν όλοι οι μαθητές και φοιτητές που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ στις ΗΠΑ έχουν δεχτεί προσβλητικά σχόλια για την σεξουαλικότητά τους ή για την ταυτότητα φύλου τους, του τύπου «αυτό είναι τόσο γκέι», σε χώρους όπως καφετέριες στις πανεπιστημιουπόλεις ή σε χώρους έξω από τις παιδικές χαρές, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.
Σχεδόν το 99% των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών ή των διεμφυλικών μαθητών ή φοιτητών ηλικίας από 13 ως 21 ετών, κατήγγειλαν ότι έχουν ακούσει να γίνονται υποτιμητικά σχόλια για την σεξουαλικότητά τους ή για την έμφυλη ταυτότητά τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από την GLSEN, μια αμερικανική εκπαιδευτική ομάδα πίεσης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.
Σχεδόν το 92% απάντησε ότι «αναστατώθηκε» από τα σχόλια, αναφέρει η Εθνική Έρευνα για το Κλίμα στα Σχολεία 2019, στο πλαίσιο της οποίας ρωτήθηκαν 16.700 μαθητές και φοιτητές ΛΟΑΤΚΙ κατά το διάστημα Απριλίου-Αυγούστου τον περασμένο χρόνο.
«Στο σχολείο μου είναι μεγάλο ταμπού για τους καθηγητές ειδικά να μιλάνε για ζητήματα των ΛΟΑΤΚΙ», λέει ο 17χρονος Έιντεν Κλάουντ, μαθητής σε ένα μικρό, συντηρητικό ιδιωτικό σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί.
«Παρότι υπάρχουν πολλοί μαθητές κουίρ στο σχολείο μου - όπως υπάρχουν και σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο - αισθάνεσαι πολύ απομονωμένος», λέει ο Κλάουντ, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως κουίρ, δηλαδή ούτε απόλυτα αρσενικό ούτε απόλυτα θηλυκό.
H συζήτηση ζητημάτων που αφορούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ στα σχολεία έχει γίνει αφορμή για διένεξη σε όλο τον κόσμο και τον περασμένο χρόνο κάποιοι γονείς στη Βρετανία διαμαρτυρήθηκαν κατά της ένταξης στο πρόγραμμα μαθημάτων του θέματος της σεξουαλικότητας και της ταυτότητας φύλου.
Η έκθεση της GLSEN, για τις ανάγκες της οποίας ρωτήθηκαν μαθητές και φοιτητές και στις 50 αμερικανικές πολιτείες καθώς και στην Περιφέρεια της Κολούμπια, το Πουέρτο Ρίκο, την Αμερικανική Σαμόα και το Γκουάμ, διαπίστωσε ότι η ομοφοβία είναι διάχυτη εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Σχεδόν το 97% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν ακούσει τη φράση "κανένας ομοφυλόφιλος" στο σχολείο, ενώ πάνω από το 95% απάντησαν ότι έχουν δεχτεί προσβλητικούς χαρακτηρισμούς όπως "παλιολεσβία" και "παλιοαδερφή".
Περίπου το 69% απάντησαν ότι έχουν δεχτεί λεκτική κακοποίηση εξαιτίας της σεξουαλικής τους ταυτότητας, ενώ μόλις κάτι λιγότερο από το 57% απάντησαν ότι έχουν δεχτεί προπηλακισμούς ή απειλές εξαιτίας της έκφρασης του φύλου τους.
Το 11% των ΛΟΑΤΚΙ μαθητών και φοιτητών απάντησαν ότι έχουν δεχτεί σωματική βία ή έχουν "δεχτεί κλωτσιά, γροθιά ή τραυματισμό με όπλο" εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους, σημειώνει η έκθεση.
Μόλις κάτω από το 10% ανέφεραν τις ίδιες εμπειρίες εξαιτίας της έκφρασης του φύλου τους, προστίθεται.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση αφορά τη φωτογραφία του 1972, με τίτλο «The Terror of War»
Ίσραελ Κατς: «Λόγω των εξελίξεων έπρεπε να τα επισπεύσουμε όλα για τον Φεβρουάριο»
Ιστορική αναχαίτιση ανακοίνωσε το Ισραήλ, με την πρώτη κατάρριψη επανδρωμένου αεροσκάφους από F-35
«Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν αμυντικό χαρακτήρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Μοντενέγκρο
Προτεραιότητα για το Βερολίνο αποτελούν οι πολίτες και οι στρατιώτες στην περιοχή
Διαψεύδει η Τεχεράνη: «Απόλυτα ψευδές το δημοσίευμα»
«Είναι σχεδόν αδύνατον να ετοιμαστεί νωρίτερα», δήλωσαν αξιωματούχοι
Τζιτζικώστας: Αύξηση ασφαλίστρων και 1.800 ακυρώσεις πτήσεων ημερησίως λόγω της κρίσης
Πρεμιέρα την 1η Απριλίου στις πλατφόρμες Disney+ και Hulu
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Απογοητευμένος δηλώνει ο Τραμπ
Για μία ακόμα φορά ο αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε συμμάχους και αντιπάλους. Βρίσκονται σε βέρτιγκο για το πώς θα αντιδράσουν.
Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις
Τι ζητεί η πλειοψηφία των Ιρανών, ο ρόλος της σιιτικής ούμμα και της Ρωσίας, και ποια είναι τα ενδεχόμενα
Βίντεο στα social media δείχνει drone να πλήττεται στον αέρα και να πέφτει φλεγόμενο
Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από αριθμούς
Η σελίδα χρησιμοποιεί μια έντονα ειρωνική και υπερβολικά πατριωτική γλώσσα
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Λονδίνο και Ουαλία - Στο στόχαστρο των αρχών δίκτυο ξένης παρέμβασης
Ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο - Φρεγάτες, F-16 και Patriot μετά το περιστατικό με ιρανικό drone
Το σκάφος επέστρεφε από άσκηση, μετά από πρόσκληση της Ινδίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.