Ελλαδα

Σε εξέλιξη μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mαθητικό συλλαλητήριο
Mαθητικό συλλαλητήριο © EUROKINNISSI

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Βασικό αίτημα των διαδηλωτών είναι τα ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Πέμπτης. Μαθητές και φοιτητές βγαίνουν ξανά στους δρόμους της Αθήνας, καθώς συγκέντρωση στα Προπύλαια είχε καλεστεί για τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης. Βασικό αίτημα των διαδηλωτών είναι τα ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι κλειστές η Σταδίου έως την Αιόλου, η Βασιλίσσης Αμαλίας από την Αθανασίου Διάκου και η Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ