Βρετανία- Covid-19: Νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης
Πιέσεις από τους Εργατικούς, προκειμένου να προχωρήσει στο νέο πακέτο, δέχτηκε ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον, όπως και ο υπουργός Οικονομικών, δέχθηκαν πιέσεις εκ μέρους των Εργατικών, οπότε ανακοινώνουν νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης, στοχεύοντας στις επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν να παραμείνουν κλειστές εξαιτίας των περιορισμών στη δραστηριότητα, στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας Covid-19.
Ο μηχανισμός στήριξης της απασχόλησης, που ανακοινώθηκε πριν από δύο εβδομάδες και αφορούσε τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, «θα διευρυνθεί στις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα που εκ του νόμου πρέπει να παραμείνουν κλειστές εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση» για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού, εξηγεί σε ένα δελτίο Τύπου το υπουργείο Οικονομικών.
Στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, που αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά, θα καταβληθούν τα 2/3 του μισθού τους, με όριο 2.100 λίρες τον μήνα.
Επιπλέον, προβλέπονται καταβολές σε επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν να κλείσουν λόγω των τοπικών καραντίνων, οι οποίες ανέρχονται σε 3.000 λίρες τον μήνα (3.300 ευρώ).
«Ελπίζω τα μέτρα αυτά να παράσχουν καθησύχαση και ένα δίχτυ ασφαλείας για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις πριν από έναν ενδεχομένως δύσκολο χειμώνα», είπε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.
Τα προηγούμενα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες αφορούσαν μονάχα θέσεις μερικής απασχόλησης: οι εργαζόμενοι έπρεπε να εργάζονται το λιγότερο το ένα τρίτο του ωραρίου και η κυβέρνηση δεν αναλάμβανε παρά το 22% του μισθού τους, με τις επιχειρήσεις να πρέπει να εξοφλήσουν το 55%.
Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπως και ο υπουργός Οικονομικών, δέχθηκαν πιέσεις εκ μέρους των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, αλλά και από το συντηρητικό στρατόπεδό τους για να παράσχουν μεγαλύτερη στήριξη στην απασχόληση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.